Sekite mus Facebook'e!
Siūlome jums paruošti varškės keksiukus – minkštus ir labai erdvius.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
miltų, apie 500 g;
– kiaušinio, 1 vnt.; –
sviesto, 150 g; – grietinės,
150 g; –
druskos, žiupsnelis
; – sodos, 1 valgomasis
šaukštelis
; – cukraus, 2-3 šaukštai
; – virinto sutirštinto pieno, 200 g;
– graikinių riešutų pagal pageidavimą.
Kepimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska bei soda.
Į miltus įtarkuokite šaltą sviestą ir iš masės padarykite trupinius
.
Patarimas: vietoj sviesto galima naudoti kokybišką margariną. Visi kiti produktai turi būti kambario temperatūros.
Išplakite kiaušinį su cukrumi ir grietine, supilkite į trupinius ir užminkykite minkštą tešlą. Suvyniokite ją į maišelį ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Padalykite tešlą į gabalėlius ir iškočiokite sluoksniais
. Sluoksnį patepkite virintu sutirštintu pienu, apibarstykite smulkintais riešutais ir suvyniokite į ritinėlius.
Vieną sluoksnį iškočiokite ir stikline išpjaukite apskritimus
.
Kiekvieną jų supjaustykite porcijomis ir uždėkite ant tešlos apskritimo. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Aptepkite plaktu kiaušiniu
. 30-40 min. kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Išsamus VIDEO RECEPTAS
:
