Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Erdvūs keksiukai! Suvynioti ir supjaustyti griežinėliais, jie tirpsta burnoje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Siūlome jums paruošti varškės keksiukus – minkštus ir labai erdvius.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

miltų, apie 500 g;

– kiaušinio, 1 vnt.; –

sviesto, 150 g; – grietinės,

150 g; –

druskos, žiupsnelis

; – sodos, 1 valgomasis

šaukštelis

; – cukraus, 2-3 šaukštai

; – virinto sutirštinto pieno, 200 g;

– graikinių riešutų pagal pageidavimą.

Kepimo procesas

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska bei soda.

Į miltus įtarkuokite šaltą sviestą ir iš masės padarykite trupinius

.

Patarimas: vietoj sviesto galima naudoti kokybišką margariną. Visi kiti produktai turi būti kambario temperatūros.

Išplakite kiaušinį su cukrumi ir grietine, supilkite į trupinius ir užminkykite minkštą tešlą. Suvyniokite ją į maišelį ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.

Padalykite tešlą į gabalėlius ir iškočiokite sluoksniais

. Sluoksnį patepkite virintu sutirštintu pienu, apibarstykite smulkintais riešutais ir suvyniokite į ritinėlius.

Vieną sluoksnį iškočiokite ir stikline išpjaukite apskritimus

.

Kiekvieną jų supjaustykite porcijomis ir uždėkite ant tešlos apskritimo. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Aptepkite plaktu kiaušiniu

Rekomenduojame:  Kefyro minutinis skanumas. Paprastos pūstos bandelės: tingus receptas

. 30-40 min. kepkite 180 laipsnių temperatūroje.

Išsamus VIDEO RECEPTAS

:

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *