Sekite mus Facebook'e!
„Lady’s Fingers” pyragas – išskirtinis saldumynas, mėgstamas daugelio saldumynų mėgėjų
. Šis desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir elegantiška estetika. Pyrago pagrindą sudaro nedideli sausainių piršteliai, kurie yra gana lengvi ir erdvūs. Jie paprastai mirkomi aromatinguose kremuose ir sujungiami į vientisą struktūrą.
Dažniausiai pasitaikantys „Damų pirštelių” kremo variantai yra kremas arba grietinėlė, į kuriuos dedama įvairių kvapiųjų medžiagų, pavyzdžiui, vanilės ar kakavos.
Į kai kuriuos receptus taip pat dedama vaisių ar uogų, kurie
suteikia
desertui gaivumo ir lengvumo, suteikia jam ryškesnio ir išraiškingesnio skonio.
Papasakosime, kaip paruošti tortą „Damų piršteliai” pagal paprastą receptą
.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 20 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vandens – 250 ml;
- margarinas – 100 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 600 g;
- cukraus pudros – 200 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- juodojo šokolado;
- aviečių.
Pyrago „Moteriški piršteliai” paruošimas:
Sumaišykite vandenį su margarinu, druska ir cukrumi, ištirpinkite ir užvirinkite. Į mišinį supilkite miltus ir mentele suminkykite elastingą tešlą
. Tešlą sudėkite į dubenį ir palaukite, kol ji šiek tiek atvės. Įmuškite kiaušinius, palaipsniui supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir nedidelius tešlos gabalėlius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite tešlą 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, o paskui 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje
. Kremui sumaišykite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite sausainius į tešlos žiedą, prieš tai juos pamirkydami į kremą.
2 val. palikite tortą po maistine plėvele šaldytuve
.
Papuošimui tortą galite apibarstyti arba apipilti juoduoju šokoladu. Prie šio torto taip pat tinka avietės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
