Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Elastingumas, kvapas ir spalva: kaip teisingai pasirinkti kiaulienos taukus, paprasti metodai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Prieš pradėdami rinktis kiaulienos taukus, turite nuspręsti, kokiems patiekalams jie bus naudojami. Yra keletas paprastų būdų, kaip išsirinkti gerą ir skanų produktą.

Metodai, padėsiantys jums pasirinkti taukus

Kiauliena – unikalus produktas, kurį galima vartoti vieną arba dėti į įvairius patiekalus. Patartina ją pirkti iš kiaulės savininko ir vengti perpardavėjų, nes tada galima sužinoti, ką gyvūnas suėdė.

Renkantis taukus, reikėtų rinktis kiaulieną, nes šerno taukai gali turėti nemalonų aromatą ir skonį.

Skaniausi riebalai yra iš kiaulės nugaros arba šono. Jie tinka vartoti tiek sūdyti, tiek kepti ir rūkyti. Nuo kaklo arba skruosto riebalai bus kietesni, jų odelė bus daug storesnė. Juos galima tik rūkyti arba kepti orkaitėje.

Optimalus kiaulienos taukų storis yra 3–6 cm. Didesnio ar mažesnio storio produktas turės kitokį skonį.

Gerus taukus galite nustatyti pagal tris veiksnius:

  • Spalva. Ji turėtų būti šviesiai rausva su plonu mėsos sluoksniu. Švieži lašiniai neturėtų turėti geltono ar pilko atspalvio.
  • Kvapas. Kiauliena turėtų kvepėti dūmais ir šiaudais. Į turgų galite pasiimti degtukų ir tikrindami kiaulienos taukus uždegti nedidelį jų gabalėlį, o jei kvapas geras, tuomet galite drąsiai pirkti. Jei kvepia šlapalu, tai šernas. Geras produktas turi subtilų, subtilų ir šiek tiek saldų aromatą.
  • Elastingumas. Norint patikrinti kiaulienos taukų šviežumą, reikia pradurti jų odelę degtuku. Jei ji lengvai pradurta, produktas yra šviežias. Tuo pačiu metu reikia patikrinti, ar odelė elastinga. Degtukas neturėtų labai lengvai įsmigti į kiaulienos taukus, kaip į sviestą – toks produktas nėra šviežias. Šis metodas netaikomas sūdytiems kiaulienos taukams, nes degtukas juos labai stipriai pervers. Galite liesti kiaulienos taukus, bet jie neturėtų būti slidūs, lipnūs, šlapi ar riebūs.
  • Paragavimas. Kai kuriais atvejais pardavėjai leidžia paragauti produkto. Jei jis gerai kramtomas ir neturi nemalonaus poskonio, tuomet galite saugiai pirkti produktą.
Rekomenduojame:  Kuo naudingi agurkai ir kurie iš jų yra sveikiausi – sūdyti, marinuoti ar švieži?

Svarbu atsižvelgti į dar vieną niuansą: riebalų storis priklausys nuo to, iš kurios dalies jie buvo pašalinti. Taip pat būtina ieškoti ant riebalų antspaudo. Jei jo nėra, greičiausiai šis produktas nėra sertifikuotas.

Kiaulienos taukų nauda

Geriausia pirkti kiaulienos taukus su ražienomis. Tai reiškia, kad produkte nėra jokių kenksmingų ar pavojingų priedų, nes daugelis gyvūnų auginami vartojant antibiotikus.

Linoleno rūgštis, randama kiaulienos taukuose, stabdo ląstelių senėjimą.

O senų taukų geriau nevalgyti. Kai kurie pardavėjai seną produktą dažnai pateikia kaip vengrišką, apdorodami jį įvairiais prieskoniais, kad paslėptų visus trūkumus.

Svarbu žinoti, kad yra dviejų rūšių kiaulienos taukai – naminiai ir ūkyje užauginti. Pirmajame yra žymiai daugiau kiaulienos taukų, o ūkyje užaugintame tipe yra daug raumeninio audinio. Nugaros riebalai naudojami salamiui, o šoniniai riebalai – virtoms dešroms.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.