Sekite mus Facebook'e!
Silkės gaminimas po kailiu ne visada tinkamas, ypač jei tai ne šventė, o paprastas užkandis. Reikia sujungti gana daug ingredientų, palaukti, kol visi sluoksniai įsigers. Kur kas paprasčiau pasigaminti ką nors panašaus, bet supaprastinto
. Panašių silkės po kailiu salotų interneto platybėse ir kulinarinėse knygose daugybė. Tačiau visos jos nesugeba tiksliai atkartoti paties patiekalo skonio ir konsistencijos
. Nevenkite unikalių klasikinių salotų
.
Galite pasigaminti ką nors originalesnio, bet taip pat skanaus ir maistingo. Tada nereikės paskui plauti indų ir leisti litrų majonezo
. Paruoškime lengvas salotas su silke ir burokėliais
.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėlis – 300 g;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai. litrai;
- silkės filė – 150 g;
- žaliasis svogūnas – 2 plunksnos;
- žaliųjų žirnelių – skardinė;
- krapų – ryšulėlis;
- svogūnas – vnt.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir pašalinkite žievelę. Burokėlius supjaustykite plonais ir mažais strypeliais, sudėkite į indą
. Nuluptą svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Iš silkės išimkite kaulus, filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Išpilkite
skystį iš žirnelių skardinės, palikite tik žirnelius
.
Supilkite jį į indą su burokėliais, silke ir svogūnais
. Smulkiai supjaustykite žaliojo svogūno plunksneles ir ryšulėlį krapų, supilkite į salotas. Užpilkite indą aliejumi, ingredientus gerai išmaišykite.
Pagal skonį į salotas galite įberti juodųjų pipirų ir kitų prieskonių.
Gausite skanų ir lengvą užkandį darbui ir mokslui.
