Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Draugė iš Italijos pasidalijo savo receptu: plonas tešlos sluoksnis ir daug maltos mėsos. Sultingi pyragai: dabar niekada nepavargstu jų gaminti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sustabdyti – šią frazę yra girdėję visi, tačiau ne visi žino, ką ji tiksliai reiškia. Daugelis žmonių mano, kad frazė „Privesti prie peno” asocijuojasi su asmens išėjimu iš kambario arba apskritai išėjimu iš namų. Tačiau plunksna šiame kontekste įgauna visiškai neįprastas spalvas

. Faktas tas, kad anksčiau plunksna nebuvo naudojama valgymui, maistas joje buvo nešamas kaip induose. Kad maistą būtų lengviau nešti, buvo sukurtos tešlos rankenėlės – jos dažnai būdavo kepamos

. Po ilgo maisto gabenimo rankenėlė tapdavo nešvari. Atitinkamai, suvalgius tešlos turinį, rankena būdavo išmetama. Tokią duoną valgydavo tik elgetos. Todėl !”Atnešti į rankinuką” – reiškia įklimpti į skurdą

. Papasakosime, kaip kepti mėsos pyragus, kurie neturi senovinio konteksto.

Mėsos pyragų ingredientai:

  • Bulvės – 5 vnt;
  • Sviestas – 20 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • petražolių – 1 ryšulėlis;
  • Miltai – 220 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 30 ml;
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt;
  • malta mėsa – 350 g;
  • bulgariški pipirai – 1 vnt;
  • Žaliasis svogūnas – 50 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • pomidorų padažas – 2 valg.
Rekomenduojame:  Pūstos pintos bandelės. Pieno receptas su uogiene: neįtikėtinai skanu

Mėsos pyragaičių paruošimas:

Išvirkite bulves, kol suminkštės, nulupkite ir sutrinkite. Į bulves įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, įdėkite sviesto ir išmaišykite.

Petražoles smulkiai sukapokite, supilkite į bulvių košę

.

Į bulvių košę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą 20 minučių po maistine plėvele.

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Raudonąjį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, žaliąjį svogūną ir nuluptą papriką susmulkinkite. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite maltą mėsą, pagal skonį ją pasūdykite ir papipirinkite

. Į maltą mėsą sudėkite žaliąjį svogūną ir papriką, česnako skilteles sutarkuokite per smulkią tarką, išmaišykite. Į faršą įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite.

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Kol faršas atvės, išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 lygias dalis, suformuokite suktinukus. Suktinukus iškočiokite į vienodas 12-14 cm skersmens tortilijas

. Tortilijas vizualiai padalykite į 4 trikampius, į kiekvieną jų įdėkite įdaro.

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Uždenkite įdarytą riestainį antru riestainiu, užspauskite kraštus ir sutrinkite tarpus tarp įdarų.

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Įdarytą plokštainį atsargiai padalykite į 4 trikampius paplotėlius ir kepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Rekomenduojame:  Skanu ir sveika: 3 naujos burokėlių salotos, kurių neįmanoma atsisakyti

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Подруга из Италии поделилась рецептом: тонкий слой теста и много фарша. Сочные пирожки: теперь не устаю их готовить

Taip gausite sultingus mėsos paplotėlius. Juose yra plonas tešlos sluoksnis, o viduje – daug maltos mėsos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *