Sekite mus Facebook'e!
Viena saugiausių daržovių pasaulyje laikoma cukinija. Faktas tas, kad šiuo metu nebuvo užfiksuota nė vieno alerginės reakcijos į šią daržovę atvejo
. Tačiau toks svarus cukinijos pliusas vis dar nepadaro jos populiarios. Daugelis atsisako įtraukti cukinijas į mitybos racioną dėl pasibjaurėjimo jų skoniu. Kažkas visiškai nesupranta, kaip skaniai paruošti cukiniją. Pasidalykime puikaus cukinijų troškinio receptu.
Cukinijų troškinio ingredientai:
- cukinija – 4 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- svogūnas – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- morkos – vnt;
- saldžioji paprika – 4 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pienas – 300 ml;
- alyvuogių aliejaus – 30 ml;
- miltai – 5 šaukštai;
- raugo – 10 g;
- krapų – ryšulėlis;
- sūris – 150 g;
- majonezas – 2 šaukšteliai;
- graikiško jogurto – 3 šaukšteliai;
- ½ citrinos sulčių;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Cukinijų troškinio paruošimas:
Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, pasūdykite ir palikite atskirame inde 10 min. Tuo metu pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, pakepinkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje
. Uždenkite keptuvę dangčiu, ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus iki minkštumo. Nulupkite morkas, supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite jas ant svogūnų. Daržovių mišinį po dangčiu ant vidutinės ugnies virkite 5 min.
Paprikos nulupamos nuo vidaus, supjaustomos nedidelėmis plokštelėmis. Sudėkite paprikas į daržovių mišinį, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite. Daržovių mišinį po dangčiu virkite 7 minutes.
Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių, perkelkite į daržovių mišinį, sumaišykite komponentus. Uždenkite mišinį dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir kruopščiai suplakite plaktuvu. Į mišinį supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite
. Į kiaušinių mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir suminkykite skystą tešlą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir krapus, likus 5 min. iki kepimo keptuvėje česnaką perkelkite į daržovių mišinį. Suberkite
susmulkintą česnaką į tešlą ir išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi, ant paviršiaus sudėkite minkštas troškintas daržoves
. Užpilkite daržovių mišinį ant skardos tešla, tolygiai paskirstykite mišinį po paviršių. Sūrį susmulkinkite stambiomis tarkavimo pjaustyklėmis, ant būsimo apkepo viršaus suformuokite sūrio kepurėlę.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min. Tuo metu
padažui sumaišykite majonezą ir graikišką jogurtą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, sudėkite juos į padažą, taip pat supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Šį cukinijų troškinį rekomenduojama patiekti su paruoštu padažu. Jei norite, graikišką jogurtą galite pakeisti grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
