Sekite mus Facebook'e!
Susmulkinti bet kokios mėsos kotletai visada yra sultingas ir minkštas patiekalas. Net jei tai užtrunka šiek tiek ilgiau nei įprasti maltos mėsos paplotėliai, rezultatas to vertas. O jei prie kotletų pridėsite daržovių, pavyzdžiui, žiedinių kopūstų, gausite gardų patiekalą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 300 g;
- žiedinių kopūstų, 200 g;
- svogūno, 50 g;
- kiaušinių, 2 vnt;
- druska ir pipirai, prieskoniai;
- miltai, 3 šaukštai.
Kepimo procesas
Svogūnas
smulkiai supjaustomas
ir sumaišomas su kiaušiniais, druska ir pipirais, prieskoniais
. Masė išplakama panardinamuoju mikseriu ir sumaišoma su miltais.
Mėsa nuplaunama ir nusausinama, smulkiai supjaustoma peiliu.
Kopūstai
smulkiai supjaustomi
arba sutarkuojami stambia tarka
. Mėsa ir kopūstai sumaišomi, supilama supjaustyta masė ir viskas labai gerai išmaišoma iki vientisos masės
.
Patarimas: jei maltinukai gaunasi per skysti, tiesiog įberkite daugiau miltų arba krakmolo.
Kepkite kotletus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.

Tokiems kotletams gaminu naminį padažą iš garstyčių ir majonezo, smulkiai supjaustytų krapų, česnako ir tarkuotų agurkų. Kotletai tinka su bulvių koše, grikių koše, troškintomis daržovėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


