Sekite mus Facebook'e!
Skanus desertas gali būti pagamintas vos per 5 minutes, jei turite visus reikiamus produktus. Vadovaudamiesi receptu. Masę galima pagaminti be ledo kristalų, labai minkštą ir švelnią.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- medaus, 3 valgomųjų šaukštų;
- kakavos, 2 valgomųjų šaukštų;
- dvigubos grietinėlės, 500 g;
- kondensuoto pieno, 200 g.
Gaminimo procesas
Galite pasigaminti du ledų variantus – šokoladinius su kakava ir desertinius su sutirštintu pienu.
Pirmajam variantui persijotą kakavą sumaišykite su medumi ir grietinėle
Naudodami mikserį didžiausiu greičiu plakite masę, kol taps sodri ir tiršta. Procesas vidutiniškai trunka apie 5 minutes. Svarbiausia nepersistengti plakant, kad grietinėlė nevirstų sviestu.
Perpilkite masę į indą ir 5 valandoms siųskite į šaldiklį.
Pagal skonį įmaišykite įvairių priedų, riešutų, šokolado drožlių.
Antrajam variantui grietinėlę plakite iki purumo, tada supilkite sutirštintą pieną ir plakite minutę.
Desertams skirti produktai turi būti šalti, iš šaldytuvo, taip jie greičiau išplaks
. Į desertus dėkite bet kokius su grietinėle derinamus produktus, net šviežias uogas ir vaisius
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
