Sekite mus Facebook'e!
Sudedamosios dalys:
Kiaušiniai – 5 vnt.;
pienas – 0,5 litro;
krakmolas – 5 šaukštai;
druska, cukrus pagal skonį;
saulėgrąžų aliejus – 1 šaukštas.
Įdaras:
Varškės sūris – 300 gramų;
kiaušinis – 1 gabalėlis;
cukraus pagal skonį;
galite įdėti razinų ir aguonų.
Grietinės ir sviesto blynams patepti.
Nalistniki. Žingsnis po žingsnio receptas
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Tada suberkite krakmolą, sutrinkite jį su cukrumi ir kiaušiniu, kad neliktų gumulėlių.
Supilkite pieną, saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite. Palaikykite 15 minučių ir pradėkite kepti.
Pirmą kartą keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi arba kiaulienos taukų gabalėliu ir pradėkite kepti sausainius, tešlą paskirstydami po visą keptuvę. Kepkite tik iš vienos pusės!
Varškę įtrinkite su cukrumi ir kiaušiniu, jei norite, įberkite aguonų sėklų ir razinų.
Ant gatavų sausainių uždėkite varškės įdaro, suvyniokite jį į voką arba tiesiog į vamzdelį.
Sudėkite sausainius į puodą arba puodą, sluoksnius aptepdami grietine ir ištirpintu sviestu.
Pašaukite į orkaitę 10–15 minučių.
Tešla bus skysta, TOKIA JI IR TURĖTŲ BŪTI, nieko daugiau dėti nereikia. Jums tikrai pavyks! Šių sausainių receptas yra be miltų, ir tai juos daro tokius nuostabius!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
