Sekite mus Facebook'e!
Pyragų kepimas visada buvo svarbus namų šeimininkių ritualas. Pyragai buvo kepami įvairiomis šeimos gyvenimo progomis – vaiko gimimo, vestuvių ar laidotuvių proga. Kiekvienam įvykiui buvo ruošiamas skirtingas pyragas. Pavyzdžiui, džiaugsmingoms šventėms buvo kepami mėsos pyragai, taip pat pyragai su vaisiais.
Nedaugelis žmonių kepdavo pyragus su egzotiškais vaisiais, pavyzdžiui, apelsinais, citrinomis
ir
bananais
.
To priežastis tikriausiai buvo didelė egzotinių vaisių kaina. Tačiau dabar galima pagaminti pigų pyragą su apelsinais.
Apelsinų pyrago ingredientai:
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Miltai – 450 g;
- raugas – 10 g;
- Cukrus – 300 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Jogurtas – 250 ml;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- Apelsinas – 3 vnt.
Apelsinų pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir jogurtą, suplakite mikseriu
. Apelsiną sutarkuokite smulkia tarka – pašalinkite žievelę
.
Sudėkite žievelę į kiaušinių ir jogurto mišinį ir išmaišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite šiek tiek tirštą tešlą. Smulkiai supjaustykite apelsino skilteles ir sudėkite jas į tešlą
. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite tešlą ant paviršiaus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Beje, vietoj jogurto receptui galite naudoti grietinę.
Iškepusį pyragą reikia apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
