Sekite mus Facebook'e!
Pusryčiai yra svarbus valgis, padedantis organizmui gauti energijos ir maistinių medžiagų, reikalingų dienos pradžiai. Praleidus pusryčius sulėtėja medžiagų apykaita, todėl gali padidėti svoris ir atsirasti kitų sveikatos problemų. Be to,
sotūs pusryčiai padeda kontroliuoti apetitą visą dieną ir išvengti persivalgymo. Rytinis valgis suteikia smegenims energijos, reikalingos susikaupimui ir darbingumui, taip pat suteiks svarbių vitaminų, mineralų ir kitų maistinių medžiagų, kurios palaiko jūsų organizmo sveikatą.
Pasigaminkime paprastus pusryčius su minimaliu maisto kiekiu
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Svogūnas – 2 vnt;
- bulvės – 700 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pienas – 80 ml;
- druskos – žiupsnelis.
Valstietiškų pusryčių paruošimas:
Išvirkite bulves, kad būtų paruoštos. Smulkiai supjaustykite svogūną, tada stambiai supjaustykite nuluptas bulves
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite bulves. Kol bulvės ir svogūnai kepa, dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir druska.
Bulves ir svogūnus užpilkite kiaušinių mase, išmaišykite. Po dangčiu kiaušinių mišinį su bulvėmis virkite 5 minutes.
Baigiant virti, bulvių pusryčius galite pabarstyti žolelėmis.
Paprasti sotūs pusryčiai su iš anksto virtomis arba keptomis bulvėmis išvirs dar greičiau.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
