Sekite mus Facebook'e!
Pyragas su uogiene – populiarus ir mėgstamas skanėstas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepakartojamas skonis. Jis idealiai tinka ir šeimos arbatėlėms, ir šventėms. Pagrindiniai tokio pyrago ingredientai yra tešla ir uogienė, kuri gali būti gaminama iš įvairių vaisių ir uogų: nuo braškių ir vyšnių iki abrikosų ir aviečių.
Pyrago su uogiene istorija siekia šimtmečius, kai namų kepiniai pradėjo užimti ypatingą vietą ant mūsų protėvių stalo. Pyragai, kaip labiausiai paplitę patiekalai, buvo naudojami svečiams vaišinti ir namų jaukumui pažymėti. Džemas turi visą skonių ryškumą ir turtingumą, nes paprastai jis gaminamas iš prinokusių ir saldžių vaisių, todėl yra idealus įdaras žaliai tešlai.
Papasakosime, kaip skaniai paruošti pyragą su džemu
.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 200 ml;
- uogienė – 200 ml;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 400 g;
- raugas – 2 šaukšteliai;
- sodos – ant peilio galo;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 2 šaukšteliai;
- druskos – žiupsnelis.
Trupinių ingredientai:
- Sviestas – 50 g;
- cukraus – 3 šaukštai;
- miltai – 6 valg.
Pyrago su uogiene paruošimas:
Išplakame kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi, soda, supilame augalinį aliejų, kefyrą, supilame uogienę ir išmaišome. Į tešlą suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą, tirštą tešlą
. Trupiniams sviestą sumaišykite su cukrumi ir miltais, tada ingredientus įtrinkite į trupinius. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo pergamentu
. Pyrago viršų pabarstykite trupiniais. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Gausite labai skanų pyragą su kreminiais trupiniais. Tai puikus desertinis pyragas, kurį galima paruošti prie arbatos.
