Sekite mus Facebook'e!
Dešros paplotėliai yra populiarus patiekalas dėl savo paprastumo, sotumo ir universalumo. Jis paklausus tiek tarp suaugusiųjų, tiek tarp vaikų ir dažnai patiekiamas prie šventinių stalų, kasdienybėje ar kaip greitas užkandis.
Dešrelių paplotėliai tapo ypač populiarūs dėl turtingo skonio, sotumo ir paprasto paruošimo. Jie gerai laikosi ir gali būti patiekiami tiek karšti, tiek šalti, todėl yra universalus produktas.
Klasikinius dešrainius sudaro tešla ir įdaras. Tešla būna nerauginta arba mielinė, pasirinktinai puri arba smėlinė. Įdarui naudojama virta, rūkyta arba pusiau rūkyta dešra.
Sudedamosios dalys:
- Kefyras – 300 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Miltai – 480 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Virtos dešros – 250 g;
- Sūris – 100 g.
Paplotėlių su dešra paruošimas:
Į kefyrą įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite augalinį aliejų, užminkykite elastingą tešlą
. 10 min. palikite tešlą po celofanu
.
Įdarui sūrį ir virtą dešrą sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite. Jei norite, į įdarą taip pat galite suberti žoleles
. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį iškočiojame iki 8 mm storio sluoksniu
. Tešlą vizualiai padalijame į nedidelius kvadratėlius, į kuriuos dedame įdaro salas. Uždenkite įdarą antruoju sluoksniu, pirštais apibrėždami kiekvieną paplotėlį.
Didele stikline išpjaukite paplotėlius. Kiekvieną paplotėlį apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Dešros paplotėliai yra universalus patiekalas, tinkantis pusryčiams, pietums, vakarienei ar užkandžiui. Jie dera su įvairiais padažais.
