Kaip paruošti tinkamas salotas? Kad patiekalas būtų skanus, reikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. Pavyzdžiui, visas sudedamąsias dalis reikia supjaustyti vienodai. Tai yra, jei salotose dominuoja smulkūs gabaliukai, didelių gabalų nereikėtų smulkinti
. Be to, salotos kuriamos iš kambario temperatūros produktų. Nebūtina pjaustyti bulvių į šaltus komponentus iš karto po gaminimo. Dėl to patiekalo konsistencija taps klampi
. Virtos daržovės turėtų būti nuluptos. Taip išlieka daugiau skonio. Išvirus galima pašalinti odelę
. Dėl šių taisyklių kiekvienas galės paruošti puikias salotas.
Salotų su marinuotais agurkais ingredientai:
- marinuoti agurkai – 500 g;
- morkos – 200 g;
- saldus raudonasis svogūnas – 100 g;
- sezamo sėklos – 2 valgomieji šaukštai;
- česnako – 3 skiltelės;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- pipirų mišinys – 1 šaukštelis;
- maltos kalendros – 2 šaukšteliai;
- rafinuotas augalinis aliejus – 50 ml.
Salotų su marinuotais agurkais paruošimas:
Supjaustykite marinuotus agurkus plonais griežinėliais. Nuluptas morkas sutarkuokite korėjietiška tarka, pridėkite prie agurkų
. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, pridėkite prie salotų. Česnakus išspauskite per presą ir sudėkite ant salotų. Į tą pačią vietą suberkite cukrų, pipirų mišinį, kalendrą ir cukrų
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, juo užpilkite ant salotų viršaus esančius prieskonius. Palikite ingredientus po dangčiu 15 minučių.
Per tą laiką sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas. Supilkite sezamą į salotas, viską gerai išmaišykite.
Uždenkite salotas plėvele ir palikite šaldytuve 2 valandoms.
Gausite puikias sultingas salotas su marinuotais agurkais. Tai geras įprastų salotų pakaitalas, nes šiose atsiskleidžia naujos skonio natos.