„Milk Girl” pyragas – tai subtilus ir išskirtinis desertas, kuris užkariauja savo subtiliu skoniu ir lengva tekstūra. Šis populiarus pyragas savo pavadinimą gavo dėl pagrindinio ingrediento – kondensuoto pieno, kuris suteikia pyragams ypatingo minkštumo ir saldumo.
Receptas paprastas, tačiau rezultatas visada įspūdingas: ploni, elastingi pyragaičiai, kurių pagrindą sudaro kondensuotas
pienas
, iškepami vos per kelias minutes, o tada pamirkomi lengvame sviestiniame kreme.
Klasikiniame variante naudojama grietinėlė ir sūrio kremas, tačiau galimi variantai su šokoladu, vaisiais, riešutais ar karamele.
Papasakosime, kaip paruošti tortą „Pieno mergaitė”.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 20 g;
- Miltai – 400 g;
- Kondensuotas pienas – 780 ml;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Kremo ingredientai:
- grietinėlės 33% – 1 litras;
- maskarponės / sūrio / kreminio sūrio – 750 g;
- citrinos žievelės – 2 šaukšteliai;
- cukraus pudros – 3 šaukštai;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Šviežios/šaldytos uogos – 700 g;
- Cukrus – 150 g;
- Vanduo – 50 ml;
- Krakmolas – 2 šaukštai;
- Marshmallow – 100 g.
Pyrago „Pieno mergaitė” paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, vanilinį cukrų, supilkite kondensuotą pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į kiaušinių mišinį ir išplakti mikseriu iki vientisos konsistencijos tešlos.
15 minučių palikti tešlą po rankšluosčiu. Per tą laiką ant pergamento pažymėkite 34-40 cm skersmens apskritimus pyragams ruošti
. Ant pergamento dėkite tešlą, ant apskritimo užtepkite ploną 1 mm sluoksnį. Kiekvieną pyragą kepkite atskirai 180 laipsnių temperatūroje 5-7 min.
Kepdami nedėkite pyragų vienas ant kito, jie gali sulipti.
Įdarui uogas susmulkinkite panardinamuoju trintuvu ir gautą masę pertrinkite per sietelį
.
Vandenį sumaišykite su krakmolu, uogų tyrę pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite
. Į verdančią tyrę supilkite cukrų ir supilkite krakmolo vandenį, išmaišykite. Mišinį virkite 1 minutę, tada supilkite į kitą dubenį ir palikite atvėsti šaltame vandenyje.
Išplakite grietinėlę mikseriu nedideliu greičiu, palaipsniui jį didindami, kol susidarys minkštos viršūnėlės
.
Į varškę suberkite citrinos žievelę ir cukraus pudrą, gerai išmaišykite. Supilkite
plaktą grietinėlę į sūrį, išmaišykite ir perkelkite kremą į konditerinį maišelį. Žirklėmis išklokite skardas ir ant jų paviršiaus paskirstykite kremą
. Ant kremo sluoksnio paskirstykite uogų mišinį, prieš tai supiltą į konditerinį maišelį. Uogų sluoksnį uždenkite pluta ir pakartokite veiksmus, kad surinktumėte tortą.
Palikite tortą po maistine plėvele šaldytuve bent 4-5 valandoms. Papuošimui sumaišykite likusį grietinėlės ir uogų mišinį, juo aptepkite torto šonus ir viršų.
Torto viršų papuoškite zefyru ir palikite tortą pusvalandžiui šaldytuve. Gausite gražų skanų švelnų tortą „Pieno mergaitė”.