Menkės priklauso ne itin brangių žuvų produktų segmentui. Tai reiškia, kad lašišos yra pigesnės nei lašišos ir tunai, todėl jūros gėrybių rinkoje jos yra paklausios. Tačiau kai kurie žmonės sako, kad ruošti lašišas yra sudėtinga. Kažkam nepatinka lašišos skonis, kažkas mano, kad žuvis po virimo yra per sausa.
Tiesa ta, kad lašišą reikia tinkamai išvirti. Jei parinksite gerą receptą, polockas bus mėgstamas pietų ir vakarienės patiekalas. Svarbu parinkti padažą, kepti tam tikrą laiką.
Papasakosime, kaip tinkamai išvirti polocką.
Ingredientai, skirti keptai menkei:
- Polinezijos – 2 vnt;
- miltai – 4 šaukštai;
- žuvies prieskonių – 1 valgomasis šaukštelis;
- raudonųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- druskos – 1 šaukštelis;
- svogūnas – 1 vnt;
- sūdyti agurkai – 2 vnt;
- verdančio vandens – 200 ml;
- grietinė – 4 šaukštai;
- vandens – 70 ml.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalytą lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus miltų su žuvies prieskoniais, raudonaisiais pipirais ir druska.
Polineko gabalėlius apvoliokite miltuose ir prieskoniuose
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite žuvies gabalėlius iš visų pusių, kol paruduos.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o agurkus – pusžiedžiais.
Keptuvėje augaliniame aliejuje
apkepkite
svogūnus, sudėkite agurkus.
Agurkus ir svogūnus užpilkite vandeniu, troškinkite po dangčiu apie 5 minutes.
Dubenyje sumaišykite miltus ir grietinę, supilkite į mišinį verdantį vandenį. Grietinės mišinį supilkite į svogūnus ir agurkus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Į padažą sudėkite apkeptą šlakiuką, visiškai uždenkite mišiniu.
Žuvį padaže troškinkite 15 minučių uždengę dangčiu.
Poliaką galite patiekti su bet kokiu garnyru. Tai geras vakarienės variantas visai šeimai.