Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau nebeperku raugo, o kepiniai būna daug skanesni. Ačiū kaimynei už patarimą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai kurioms namų šeimininkėms nepatinka kepiniuose esančių kepimo miltelių ar sodos skonis ir kvapas.

Neseniai man papasakojo, kaip pasigaminti naminį raugą, kuris kepinius padaro purius, be pašalinių kvapų ir skonių.

Žinoma, rūgštaus pieno gaminiams (kefyrui ir grietinei) vartoju

kepimo

sodą, ji idealiai tinka ir gerai gesina rūgusį pieną, bet viskam kitam dabar vartoju tik naminį ra

ugą.

Rauginimo priemonės proporcijos (4:2:1):

  • citrinos rūgštis, 1 dalis, 0,5 valgomojo šaukšto;
  • geriamoji soda, 2 dalys, 1 valgomasis šaukštas;
  • krakmolas arba miltai, 4 dalys (1 valgomasis šaukštas miltų ir 1 valgomasis šaukštas krakmolo).

Разрыхлитель больше не покупаю, а выпечка получается гораздо вкуснее. Спасибо соседке за совет

Galite imti miltus arba krakmolą arba maždaug abiejų lygiomis dalimis. Tačiau jei naudosite krakmolą, raugas ilgai išsilaikys

. Citrinos rūgštį

sumalkite

kavos malūnėliu ir tada sumaišykite su kitais produktais.

Разрыхлитель больше не покупаю, а выпечка получается гораздо вкуснее. Спасибо соседке за совет

Supilkite mišinį į švarų ir sausą stiklainį, uždenkite dangteliu ir laikykite ten, kur laikote prieskonius.

Iš recepte nurodyto produktų kiekio gausite 50 g raugo

.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *