Sekite mus Facebook'e!
Kai kurioms namų šeimininkėms nepatinka kepiniuose esančių kepimo miltelių ar sodos skonis ir kvapas.
Neseniai man papasakojo, kaip pasigaminti naminį raugą, kuris kepinius padaro purius, be pašalinių kvapų ir skonių.
Žinoma, rūgštaus pieno gaminiams (kefyrui ir grietinei) vartoju
kepimo
sodą, ji idealiai tinka ir gerai gesina rūgusį pieną, bet viskam kitam dabar vartoju tik naminį ra
ugą.
Rauginimo priemonės proporcijos (4:2:1):
- citrinos rūgštis, 1 dalis, 0,5 valgomojo šaukšto;
- geriamoji soda, 2 dalys, 1 valgomasis šaukštas;
- krakmolas arba miltai, 4 dalys (1 valgomasis šaukštas miltų ir 1 valgomasis šaukštas krakmolo).

Galite imti miltus arba krakmolą arba maždaug abiejų lygiomis dalimis. Tačiau jei naudosite krakmolą, raugas ilgai išsilaikys
. Citrinos rūgštį
sumalkite
kavos malūnėliu ir tada sumaišykite su kitais produktais.

Supilkite mišinį į švarų ir sausą stiklainį, uždenkite dangteliu ir laikykite ten, kur laikote prieskonius.
Iš recepte nurodyto produktų kiekio gausite 50 g raugo
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


