Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai – tai kepti pusapvalės formos pyragėliai iš plonos tešlos su sultingu mėsos įdaru.
Čeburekams būdingas plonas, bet elastingas apvalkalas, kuris kepant įgauna auksinę spalvą ir išlaiko viduje esančias aromatingas mėsos sultis.
Tradiciškai chebureks tešla ruošiama nenaudojant mielių. Tam naudojamas vanduo, miltai ir druska. Kai kuriuose receptuose dedama degtinės arba acto, kuris suteikia plutai ypatingą burbuliuojančią ir traškią tekstūrą.
Įdaras neapsiriboja vien malta mėsa. Yra įvairių variantų, į kuriuos įeina sūris, bulvės, grybai ir net žolelės
. Vis dėlto čeburekai su mėsos įdaru laikomi klasikiniu ir labiausiai paplitusiu šio patiekalo variantu.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 500 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 30 g;
- Verdantis vanduo – 250 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Svogūnai – 300 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
- maltos mėsos – 400 g;
- Šaltas vanduo – 100 ml.
Čeburekų paruošimas:
Išmaišykite miltus, padarykite juose duobutę. Į duobutę įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir verdantį vandenį
. Šaukštu išmaišykite ingredientus. Kai tešla bus ne per karšta, rankomis surinkite ją į bloką
. 15 minučių palikite tešlą maišelyje
.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite jį su druska ir juodaisiais pipirais
. Svogūną suminkykite plaktuvu ir į jį sudėkite maltą mėsą. Į mišinį supilkite šaltą vandenį, išmaišykite svogūnus ir mėsą
. Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 8 ritinėlius
.
Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į ploną plokštainį
. Ant dalies plokštainio užtepkite įdaro, tešlą patepkite plonu sluoksniu. Kitą plokštainio pusę uždenkite įdaru ir užspauskite kraštus.
Jei kraštas nelygus, galite jį apipjaustyti peiliu.
Keptuvėje įkaitinkite 300 ml augalinio aliejaus ir sudėkite į jį čeburekus
.
Kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Iškepusius čeburekus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Gausite traškius, sultingus naminius čeburekus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
