Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau jokių ryžių. Stulbinamai skanūs mėsos kukuliai padaže: taip juos gamindavo mano močiutė

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos kukuliai – tai mėsos patiekalas su grūdų priedais. Jie ruošiami rutuliukų pavidalo, kad būtų patogiau formuoti mišinį. Tai toks universalus patiekalas, kuris gaminamas įvairiose pasaulio šalyse. Yra daugybė receptų.

Siūlome klasikinį variantą:

  • 150 g morkų;
  • onions;
  • 3 bulvės;
  • 500 g maltos mėsos;
  • ½ c.l. druskos;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus.

Padažui reikės:

  • Reikės: 1 valgomojo šaukšto miltų;
  • 200 ml pomidorų sulčių;
  • 150 ml vandens;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukštelio cukraus.

Paruošimo procesas:

Svogūnus, morkas, bulves stambiai sutarkuokite. Į šį mišinį sudėkite maltą mėsą, druską, prieskonius. Išmaišykite rankomis iki vientisos masės ir gautą masę pasūdykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Sulipdykite mėsos kukulius, sudėkite juos ant keptuvės. Įjunkite didžiausią kaitrą ir apkepkite kukulius iš visų pusių. Kai tik paruduos – atidėkite į šalį.

Į keptuvę supilkite miltus (aliejaus neišpilkite) ir maišydami kepkite, kol sutirštės. Sudėkite pomidorų pastą ir užpilkite vandeniu. Įberkite druskos, šiek tiek cukraus. Pagardinkite prieskoniais, sausu česnaku. Viską išmaišykite. Jei konsistencija per tiršta, įpilkite daugiau vandens. Padarykite minimalią ugnį ir į padažą sudėkite mėsos kukulius. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 minučių. Patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais.

Rekomenduojame:  Koldūnų tešlos nebeminku. Šis metodas apvertė mano mintis aukštyn kojomis: naminiai tinginiai koldūnai

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *