Salotos „Praga” – kultinis sovietinės virtuvės patiekalas, puošęs šventinius stalus namuose ir restoranuose. Priešingai nei sako pavadinimas, salotos neturi tiesioginio ryšio su Čekijos sostine: jos, kaip ir daugelis kitų „užsienietiškai” skambančių patiekalų, buvo išrastos SSRS.
„Prahos” skyrėsi nuo tuo metu įprastų daržovių ar pūstų salotų svaresniu ir mėsos pagrindu.
Klasikiniame recepte buvo naudojama virta jautiena, sūdyti agurkai, džiovintos slyvos ir majonezas, kurie suteikė salotoms išskirtinį skonį ir tirštą tekstūrą
. paruoškime sovietines
salotas
„Praha”
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 100 g;
- marinuotas agurkas – 1 vnt;
- virtos morkos – 2 vnt;
- džiovintos slyvos – sauja;
- graikiniai riešutai – sauja;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Praha” paruošimas:
Vištienos filė išvirkite iki vištos filė, pasūdykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Panašiai supjaustykite virtas morkas ir marinuotus agurkus
. 7-10 min. mirkykite džiovintas slyvas verdančiame vandenyje, kad suminkštėtų, nusausinkite džiovintas slyvas popieriniais rankšluosčiais, smulkiai sukapokite česnaką.
Gilaus indo dugne išdėliokite filė sluoksnį, ant jo uždėkite marinuotų agurkų sluoksnį
.
Sluoksnius patepkite majonezu, išdėliokite morkų sluoksnį. Salotų sluoksnius papildykite džiovintomis slyvomis ir česnakais, paskutinį sluoksnį patepkite majonezu.
Gausite skanių ir paprastų salotų „Praha”. Jas galima pusvalandžiui padėti į šaldytuvą arba patiekti iš karto.