Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai kepami jau šimtmečius, todėl šį skanėstą galima vadinti klasikiniu naminiu skanėstu. Obuolių patiekalus mėgsta gaminti ne tik namų šeimininkės, bet ir profesionalūs konditeriai, išbandantys vis naujus ir įmantrius receptus.
Šiandien norime pasidalyti paprastu obuolių pyrago paruošimo būdu.
Šio skanėsto išskirtinumas bus tas, kad jame nedaug tešlos ir daug sultingų obuolių.
Būtinai išbandykite šį receptą savo virtuvėje.
Sudedamosios dalys: 1:
- Obuoliai – 3-4 vnt;
- miltai – 4 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 4 valg;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- vanilino.
Obuolių millefeuille paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite 2 vištų kiaušinius. Supilkite cukrų ir vanilę, išmaišykite plaktuvu. Suberkite 4 valgomuosius šaukštus miltų ir vėl plakite plaktuvu. Įberkite šaukštelį kepimo miltelių, išmaišykite
. Bulvių skustuku supjaustykite obuolius plonais griežinėliais. Sudėkite visus ingredientus kartu.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Išklokite mūsų ruošinį ir šiek tiek prispauskite
. 40 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Paruošę palikite 4 valandas atvėsti.

Išimkite iš formos ir mėgaukitės.

Jei norite, ant viršaus galite užtepti uogienės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


