Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daug jų paruošiu ir dedu į šaldiklį. Purūs ir skanūs pyragai: sultingas mėsos įdaras

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai visada buvo laukiamas patiekalas ant mūsų šalies žmonių stalo. Pats žodis pyragas kilęs iš žodžio feast, kuris reiškia šventę, puotą. Šimtmečius kepiniai buvo ruošiami kai kuriems reikšmingiems įvykiams. Pavyzdžiui, vardadienio, krikštynų, vestuvių proga

. Pyragai įsitvirtino kaip mėgstamiausia europiečių kepinių rūšis. Kiekviena šalis turi savo ypatingą pyragų receptą. Ypač patariame atkreipti dėmesį į tai, kaip kepiniai ruošiami Rytų šalyse. Ten labai populiarūs mėsos pyragai

. Paruoškime vieną iš rytietiškų mėsos kepinių variantų.

Mėsos pyragų ingredientai:

  • Vanduo – 150 ml;
  • mielės – 30 g;
  • cukraus – valgomasis šaukštas;
  • kefyro – 500 ml;
  • vištienos kiaušinis – vnt;
  • miltai – kg;
  • druskos – 30 g;
  • sviestas – 100 ml;
  • mėsos – 800 g;
  • kalakutienos riebalai – 250 g;
  • svogūnai – 4 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų – 0,5 valgomojo šaukšto. litras.

Mėsos pyragaičių paruošimas:

Vandenį pašildykite iki 60 laipsnių, įmaišykite mieles, cukrų, kefyrą ir kiaušinį. Komponentus išmaišykite iki vientisos masės.

Į kefyro mišinį supilkite miltus ir 10 g druskos. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite į miltų mišinį. Iš pradžių minkykite mentele, paskui rankomis, kad

Rekomenduojame:  Dešrų pyragai: taip juos gamindavo močiutės Sovietų Sąjungoje. Mano vyras jų suvalgo 10 ir nepriauga svorio.

gautųsi

minkšta, elastinga tešla

. Suformuokite didelį bloką, palikite jį po dangčiu šiltoje vietoje 50 minučių. Tuo metu mėsą, riebalus ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais

. Svogūną, mėsą ir riebalus atskirai susmulkinkite mėsmale. Tada sumalkite maltus ingredientus ir sumaišykite su druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Пышные и вкусные пироги: сочная мясная начинка

Padalykite tešlą į 22 dalis, kiekvieną dalį susukite į ritinėlius. Suktinukus iškočiokite į nedidelius, storus paplotėlius. Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą mėsos įdaro ir užspauskite.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Пышные и вкусные пироги: сочная мясная начинка

Svarbu, kad

pyrago

viduryje liktų nedidelė skylutė

. 15 minučių palikite pyragėlius stingti po maistine plėvele. Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus

, panardinkite pyragėlius į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Пышные и вкусные пироги: сочная мясная начинка

Gauname skanius mėsos pyragėlius su sultingu įdaru.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Пышные и вкусные пироги: сочная мясная начинка

Prieš patiekiant rekomenduojame padėti pyragėlius ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Пышные и вкусные пироги: сочная мясная начинка


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *