Sekite mus Facebook'e!
Tokie pomidorai gali būti naudojami picoms, barščiams kepti, įvairiems patiekalams, kuriems reikia pomidorų sulčių ar pastos, gaminti.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 3 šaukštai;
- česnako, žolelių, prieskonių pagal skonį ir norą.
Vieną dalį pomidorų imkite sultingus, minkštus, mėsingus – tai pomidorų sultims.
Antrą dalį pomidorų – tankios veislės, kokybiškus, nepažeistus.
Tankius pomidorus paskleiskite švariuose stiklainiuose, prieš tai pašalinę kotelį
.
Galima dėti sveikus arba pusiau perpjautus
. Minkšti pomidorai sutrinami trintuvu iki tyrės. 1 litro talpos stiklainiui pomidorų reikės maždaug litro pomidorų sulčių
. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Nusunkite vandenį ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu 7 min.
Nusunkite vandenį
. Užvirinkite pomidorų sultis, supilkite druską ir cukrų, virkite apie 5 min. Šiame etape galite įdėti įvairių prieskonių, česnakų, žolelių, kad marinatas būtų kvapnus.

Supilkite mūsų pomidorų marinatą į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiu, kol jie atvės.

Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.

Labai kvapnūs, natūralaus skonio pomidorai, tai tiesiog tikras skanėstas. Tiesiog pabandykite pagaminti kelis stiklainius, šis receptas jums tikrai patiks.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


