Sekite mus Facebook'e!
Ar žinojote, kad iš daržovių galite pasigaminti kotletus, kurių skonis nenusileis mėsos skoniui? Tiesą sakant, tai tikra. Tereikia žinoti gerą receptą. Šiandien pasidalysime būtent tokiu receptu.
Gaminti mums reikės tokių produktų:
- Reikės: 2 bulvių; 1 cukinijos; 3 kiaušinių;
- 1 morkos; žaliųjų svogūnų – 1 ryšulėlis;
- kietojo sūrio – 100 gr; manų kruopų – 4 šaukštai;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo etapai:
Nulupkite daržoves nuo žievės. Jei naudojate jauną cukiniją, jos lupti nereikia. Visas daržoves susmulkinkite tarka. Gerai nuspauskite rankomis, kad atsikratytumėte skysčio pertekliaus.
Druska ir pipirai. Galite įberti aromatinių žolelių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pridėkite jį prie likusių daržovių. Tada į daržovių mišinį reikia įmaišyti manų kruopas, kiaušinius ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Po to suformuokite kotletukus ir kepkite juos keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus. Jei norite, kotletus galite apvolioti džiūvėsėliuose. Dėl jų kotletai bus labai traškios plutelės.
Tokius daržovių kotletus geriau valgyti iš karto, kol jie dar neatvėso.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
