Sekite mus Facebook'e!
Troškinti kopūstai – tai patiekalas, turintis ilgą istoriją ir paplitęs daugelyje kultūrų. Tiksli kopūstų troškinio kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis atsirado senovėje. Kopūstų
troškinys buvo gaminamas iš turimų maisto produktų, pavyzdžiui, kopūstų, svogūnų, morkų ir prieskonių. Šis patiekalas buvo populiarus tarp daugelio tautų, įskaitant slavus, vokiečius ir austrus. Įvairios šalys turėjo savų kopūstų troškinio receptų
, pavyzdžiui, Rusijoje jis dažnai ruošiamas su pomidorų pasta arba pomidorais, o Vokietijoje – su dešrelėmis ir dešrelėmis.
Šiandien kopūstų troškinys tebėra populiarus patiekalas. Jį galima ruošti su įvairiais priedais, su grybais, mėsa ar sūriu.
Sudedamosios dalys: kopūstai, kopūstai, kopūstai, kopūstai, kopūstai, kopūstai, kopūstai, kopūstai:
- Rauginti kopūstai – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- grybai – 400 g;
- grietinė – 2 šaukštai;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- česnako – 3 skiltelės;
- vandens.
Troškintų kopūstų paruošimas:
Kopūstus nuplaukite po šiltu vandeniu, sudėkite į keptuvę. Užpilkite kopūstus į keptuvę ½ vandens, troškinkite, kol išvirs, uždengę dangčiu.
Svogūnus smulkiai supjaustykite, grybus supjaustykite griežinėliais
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite svogūnus ir grybus, kol iš grybų išgaruos drėgmė ir jie taps šviesiai auksinės spalvos.
Apkeptuose grybuose ir svogūnuose padarykite įdubimą, į keptuvės dugną įpilkite miltų. Lengvai apkepkite miltus, sumaišykite juos su grybais ir svogūnais, įpilkite porą šaukštų vandens.
Į grybų padažą sudėkite grietinę ir išmaišykite. Į padažą sudėkite troškintus kopūstus, išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Į mišinį įspauskite česnaką
ir po dangčiu 10-15 min. troškinkite kopūstus su grybų padažu ant silpnos ugnies. Kopūstus galite ne tik pasūdyti, bet ir pagal skonį įberti cukraus.
Kopūstus galite patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar anties. Papuoškite patiekalą žalumynais – petražolėmis, kalendromis ir krapais.
