Sekite mus Facebook'e!
Tinginių pyragai – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti pyragus be jokio vargo. Jų nereikia formuoti ir sudėtingai formuoti, nes įdaras tiesiog sumaišomas su tešla.
Paprastai tinginių pyragai kepami keptuvėje arba orkaitėje. Tešlai naudojamas kefyras, grietinė, varškė arba kiti rauginti pieno produktai. Kaip įdaras dedamas sūris, dešra, žolelės, kiaušiniai, grybai ir kiti ingredientai. Tinginių pyragai gali būti ir saldūs, ir sūrūs. Jie tinka pusryčiams, užkandžiui ar lengvai vakarienei. Tinginių pyragaičiai paruošiami paprastai ir greitai,
kepkime tinginių pyragaičius namuose.
Sudedamosios dalys: 1:
- Virtos bulvės – 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Miltai – 210 g;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į šiltą kefyrą supilkite sodą ir druską, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Į mišinį persijokite miltus, suberkite cukrų, užminkykite tešlą
. Bulves ir virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite žalią svogūną
.
Į tešlą sudėkite svogūnus, bulves ir kiaušinius, išmaišykite
. Keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite nedidelius tešlos paplotėlius, kol paruduos.
Dėkite paplotėlius ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Rekomenduojama patiekti su grietine.
