Sekite mus Facebook'e!
Anksčiau buvo neįmanoma įsivaizduoti, kad pyragus galima kepti be orkaitės. Kepiniai buvo kepami pagal tam tikras konditerijos meistriškumo taisykles. Šiais laikais tikri tradiciniai pyragai taip pat ruošiami orkaitėje. Tačiau ne visi turi galimybę ir laiko kepti tortus pagal konditerijos receptus
. Todėl atsirado paprastesnių tortų receptų versijų. Pavyzdžiui, dabar desertą galite pasigaminti keptuvėje nenaudodami orkaitės
. Papasakosime, kaip pasigaminti tinginio tortą namuose.
Tinginio pyrago biskvito ingredientai:
- kondensuotas pienas – 380 g;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- sviesto – 100 g;
- pieno – 280 ml;
- miltai – 240 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g.
Kremo, skirto tortui, sudedamosios dalys:
- cukrus – 150 g;
- manų kruopos – 90 g;
- druskos – žiupsnelis;
- pieno – 650 ml;
- sviesto – 200 g.
Tinginio pyrago paruošimas:
Į dubenį su kondensuotu pienu įberkite druskos, įmuškite kiaušinį. Iš anksto ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į kondensuotą pieną. Taip pat supilkite pieną į mišinį, išmaišykite iki vientisos masės.
Sumaišykite kepimo miltelius ir miltus, persijokite į kondensuoto pieno mišinį. Skystą tešlą padalykite į 4 lygias dalis. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite augaliniu aliejumi.
¼
tešlos supilkite į keptuvę kaip blyną, kepkite po dangčiu apie 6-7 minutes iš vienos pusės ir minutę iš kitos.
Tuo metu reikia pasigaminti kremą – puode sumaišyti cukrų su manų kruopomis ir druska
. Į puodą supilti pieną, ingredientus išmaišyti. Kremą virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės, tada atvėsinti.
Atskirai mikseriu išsukti sviestą, palaipsniui įmaišyti prieš tai iki sutirštėjimo išplaktą kremo pagrindą.
Kiekvieną pyragą aptepti kremu, suformuoti tortą
.
Torto šonai ir viršus taip pat aptepami kremu. Tada tortas valandai dedamas į šaldytuvą.
Tortą galima papuošti bet kokiu turimu būdu – šokoladiniu glajumi, kokoso drožlėmis. Tai puikus parduotuvėje pirkto torto pakaitalas.
