Sekite mus Facebook'e!
Rausvoji lašiša yra labai sveika organizmui žuvis. Kartu negalima sakyti, kad rausvoji lašiša priklauso brangių žuvų segmentui. Ji yra ant vidutinės kainos ribos. Todėl kiekvienas gali sau leisti rausvąją lašišą kartą per mėnesį ar net savaitę.
Tačiau daugelis žmonių neperka ir negamina rausvosios lašišos. Faktas tas, kad ši žuvis ne visada būna skani. Netinkamai laikant ir atitirpinant žuvis praranda savo skonį. Atšildant žuvį, verta ją pamerkti į specialų druskos ir cukraus tirpalą. Taip žuvis išlaikys naudingąsias medžiagas ir skystį, o kepant taps sultingesnė.
Papasakosime, kaip paruošti įdarytą rausvąją lašišą
.
Įdarytos rausvosios lašišos ingredientai:
- lašišos – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- rūkytos paprikos – ½ šaukštelio;
- baziliko – ½ šaukštelio;
- rozmarino – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- ½ citrinos sulčių;
- pomidorų – vnt;
- krabų lazdelės – 3 vnt;
- sūris – 50 g;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- Teriyaki padažas – šaukštelis.
Įdarytos rausvosios lašišos paruošimas:
Išvalykite žuvį nuo žiaunų, pelekų, uodegos ir galvos, pašalinkite nugarkaulį ir padalykite į dvi dalis. Rausvosios lašišos filė pasūdykite, pabarstykite paprika ir baziliku, įtrinkite į žuvies skaidulas
. Filė užpilkite rozmarinais ir džiovintais česnakais, užpilkite citrinos sultimis. Kol žuvis marinuojasi, pomidorą ir krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais
. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su pomidorais ir krabų lazdelėmis, užpilkite majonezu.

Kepimo skardą išklokite pergamentu, skersai išklokite kepimui skirtas virves
. Ant skardos dėkite vieną filė dalį, ant jos sudėkite pomidorų ir krabų lazdelių įdarą.

Uždenkite įdarą antrąja filė dalimi, suriškite ją virvele
. Aptepkite filė „Teriyaki” padažu
.

Kepkite žuvį 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Gausite sultingą rausvą lašišą su įdaru viduje. Vietoj Teriyaki padažo galite naudoti sojų padažą ir alyvuogių aliejų, išeis taip pat gerai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


