Sekite mus Facebook'e!
Super pusryčiai!
Sudedamosios dalys:
- Cukinijos – 500 g
- Grietinė (riebalų) – 100 g
- Miltai – 200 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Sūris – 100 g
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l.
- Kepimo milteliai – 5 g
- Druska – 1/3 arb. šaukštelio. (pagal skonį)
- Šviežios žolelės – 4 šakelės
- Prieskoniai – pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Cukiniją sutarkuokite stambia tarka ir lengvai nuspauskite skysčio perteklių.
- Įdėkite kiaušinius ir grietinę, gerai išmaišykite.
- Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, pagardinkite prieskoniais ir druska.
- Įmaišykite tarkuotą sūrį ir smulkiai supjaustytas žoleles.
- Įkaitinkite vaflinę ir lengvai patepkite ją aliejumi. Šaukštu sudėkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Padavimai:
Šie vafliai yra ir paprasti, ir originalūs. Gerai dera su:
- su varške ir lengvai sūdyta žuvimi
- su kiaušiniu ir žolelėmis
- kumpis ir sūris
- arba tiesiog su grietine
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
