Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų suktinukai su įvairiais įdarais – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Cukinija yra dietinis produktas, kuriame gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų,
yra daug skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Cukinijoje taip pat yra mažai kalorijų, todėl ji puikiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą.
Yra daug cukinijų suktinukų receptų. Įdarui galima naudoti įvairius ingredientus: maltą mėsą, grybus, sūrį, varškę, daržoves ir kt. Tai leidžia eksperimentuoti su skoniais ir kurti naujus kulinarinius šedevrus.
Ingredientai: cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos:
- Sudėtis: cukinijos – 700 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Miltai – 4 valg;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Naminis majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 1 šaukštelis;
- krapai – 30 g;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- pipirų mišinys – ⅓ šaukštelio;
- Kietasis sūris – 80 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sūris: lydytas sūris – 3 vnt;
- krapai – 20 g;
- petražolės – 20 g;
- pomidorai – 2 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- česnakas – 2 skiltelės.
Cukinijų vyniotinio paruošimas:
Sudedame cukiniją, sutarkuojame stambia tarka, pasūdome ir išmaišome. Atskirame dubenyje šakute suplakite kiaušinius, sudėkite grietinę, majonezą, druską, pipirus ir kruopščiai išmaišykite
. Iš cukinijos išspauskite visas sultis, į masę suberkite krapus. Cukinijų masę supilkite į kiaušinių masę, į ją dalimis suberkite miltus
. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į cukinijų masę, išminkykite tešlą
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite ant jos tešlą.
Kepkite pyragą 190-200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Tada apverskite pyragą aukštyn kojomis ir nuimkite pergamentą
. Įdarui susmulkinkite petražoles ir krapus, susmulkinkite česnako skilteles, įmaišykite grietinę. Į mišinį sutarkuokite lydytą sūrį, išmaišykite.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais
.
Iš pradžių plutą patepkite įdaru, o tada išdėliokite pomidorus.
Suvyniokite plutą į ritinį ir palikite jį po maistine plėvele šaldytuve 1 valandai.
Rezultatas – skanus ir sotus cukinijų suktinukas. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba, pavyzdžiui, su mėsa.
