Cukinijų sriuba yra gana neįprasta sriuba. Tiesa ta, kad sriubų iš cukinijų dažnai neteko sutikti, paprastai naudojamos labiau klasikinės daržovės. Tačiau jei namuose pritrūko bulvių, bet turite cukinijų, ši sriuba gali būti gera alternatyva.
Ją paprasta paruošti, bet kartu ji pasižymi subtiliu ir maloniu skoniu. Cukinijų sriubą galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie kitų produktų.
Į cukinijų sriubos sudėtį įeina: cukinijos, svogūnai, prieskoninės žolelės (krapai, petražolės), taip pat prieskoniai (druska, pipirai). Visi ingredientai supjaustomi ir verdami, kol paruošti. Tokią sriubą galima patiekti su grietine ir šviežia duona.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: cukinijos – 1 kg;
- Svogūnas – 2 vnt;
- grietinė 20 % – 200 g;
- grietinėlė 20% – 100 ml;
- Vanduo – 1 litras;
- Miltai – 1,5 valgomojo šaukšto;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 15 ml;
- Sviestas – 15 g;
- Druska – 1 šaukštelis.
Duonos džiūvėsėlių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Batonas – 100 g;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- Paprikos – ½ šaukštelio;
- Provanso žolelių – ½ šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Česnakas – 2 skiltelės.
Cukinijų sriubos paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite, puode ištirpinkite sviestą ir augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Tuo metu
sutarkuokite cukiniją stambia tarka, jauniems vaisiams negalima pašalinti odelės ir sėklų. Į svogūnus supilkite miltus ir papriką, išmaišykite
. Į puodą
supilkite
vandenį, ugnį sumažinkite iki vidutinės. Į sriubą sudėkite cukinijas, išmaišykite ir virkite
. Duonos džiūvėsėliams batoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su augaliniu aliejumi, paprika, provanso žolelėmis ir druska. Būsimus džiūvėsėlius sudėkite ant kepimo skardos, išlyginkite ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje 10-15 min.
Nugriebkite nuo sriubos paviršiaus putas, įpilkite grietinės ir grietinėlės, įberkite druskos, dar porą minučių pavirkite sriubą.
Baigiant virti, puodo turinį galite suplakti panardinamuoju trintuvu, tada gausite cukinijų kreminę sriubą. Patiekdami būtinai naudokite naminius džiūvėsėlius, jie patiekalą padaro sotesnį.