Kepta cukinija su sūriu – universalus patiekalas, kuriame harmoningai dera gaminimo paprastumas ir sodrus skonis
. Galutiniame etape cukinija padengiama tarkuotu sūriu – dažniausiai mocarela, kietuoju rusiškuoju arba parmezanu – kuris išsilydo ir suformuoja auksinę, apetitą žadinančią plutelę.
Į užkandį galima dėti česnakų, pomidorų, šviežių žolelių ar net mėsos – vištienos ar maltos mėsos – ir taip jį paversti visaverčiu pagrindiniu patiekalu.
Keptos cukinijos su sūriu patiekiamos karštos, kartais su padažu, pavyzdžiui, grietinės, česnakų ar pomidorų padažu, ir visada mėgstamos svečių.
Ingredients:
- cukinijos – 2 vnt;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- maltų juodųjų pipirų;
- džiovintas česnakas;
- paprika;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- džiovintos žolelės;
- pieno – 450 ml;
- miltai – 320 g;
- sūris – 200 g.
Keptų cukinijų paruošimas:
Cukinijas supjaustykite išilgai plonomis plokštelėmis. Sudėkite cukinijas vieną ant kitos, pasūdykite, papipirinkite, pabarstykite džiovintais česnakais, paprikomis, patepkite augaliniu aliejumi.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite, įpilkite pieno, džiovintų žolelių
.
Ingredientus sumaišykite, į kiaušinių masę suberkite miltus ir užminkykite tešlą
. Tešlą pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų
.
Kepimo
skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą
. Ant tešlos sudėkite cukiniją, patiekalą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir apibarstykite juo paruoštą patiekalą, kepkite dar 5-10 minučių.

Iš minimalaus kiekio ingredientų gausite skanų paprastą patiekalą. Šį cukinijų patiekalą galima papildyti, prie cukinijų pridėti kitų daržovių ir net dešros.