Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų ir vištienos kotletai – lengvas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kasdienei mitybai. Dėl tokio ingredientų derinio kotletai tampa minkšti ir sultingi
. Cukinija suteikia maltinukams minkštumo ir sultingumo, o vištiena – maistingumo ir daug baltymų.
Kotletai puikiai tinka kepti, gruzdinti ar virti garuose, juos galima lengvai derinti su daržovių, grūdų ar bulvių garnyrais
.
Tai universalus receptas, kuris vienodai tinka tiek namuose ruošiamai vakarienei, tiek užkandžiui.
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 1 kg;
- bulvės – 500 g;
- vištienos krūtinėlė – 400 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- svogūnas – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- adžika – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- miltai – 2 šaukštai;
- kiaušiniai – 2 vnt.
Cukinijų ir vištienos kotletų paruošimas:
Nulupkite cukiniją nuo žievelės ir sutarkuokite stambia tarka. Atskirai nuluptas bulves taip pat sutarkuoti stambia tarka
. Cukinijas sumaišyti su bulvėmis, pasūdyti, išmaišyti ir palikti 10 min. Tuo metu vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite, česnako skilteles pertrinkite per presą,
svogūną smulkiai
supjaustykite
ir pridėkite prie mėsos, petražoles ir kitus žalumynus susmulkinkite
.
Bulvių ir cukinijų mišinį išspauskite rankomis, pašalinkite skysčio perteklių
. Daržovių mišinį sudėkite prie mėsos, įberkite adžikos, druskos, juodųjų pipirų, miltų ir kiaušinių, išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant keptuvės dėkite nedidelius plokštainiukus.
Kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite gardžius minkštus vištienos kotletukus su cukinija ir bulvėmis. Prie šio patiekalo tinka bet kokie garnyrai.
