Sekite mus Facebook'e!
Ratatouille yra tradicinis prancūziškas troškintų daržovių patiekalas. Jį paprastai sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai, paprikos ir svogūnai. Daržovės supjaustomos apskritimais ir sudedamos į kepimo formą, jas kaitaliojant. Tada jos pagardinamos prieskoniais, žolelėmis ir česnakais, užpilamos pomidorų padažu ir kepamos, kol bus paruoštos.
Ratatouille su cukinijomis gaunasi ypač minkštas ir sultingas
.
Cukinija patiekalui suteikia papildomo minkštumo ir saldumo. Kad skonis būtų intensyvesnis, galima pridėti Provanso žolelių, bazilikų arba rozmarinų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
- baklažanas – 1 vnt;
- pomidorai – 4 vnt;
- grietinė – 4 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- krapai – 15 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Sūris – 50 g.
Ratatouille su cukinija paruošimas:
Supjaustykite cukiniją, baklažaną, pomidorą apvaliomis 8 mm storio plokštelėmis. Dubenyje sumaišykite grietinę ir druską, įtrinkite česnako skilteles
. Supjaustykite krapus, sudėkite į grietinę ir išmaišykite. Kiekvieną cukinijos, baklažano ir pomidoro griežinėlį patepkite grietinės mišiniu, išdėliokite ratu ant kepimo formos dugno.
Prieš tai formą patepkite augaliniu aliejumi
.
Viduryje taip pat ratu išdėliokite užklotus daržovių apskritimus, išteptus grietine.
Ratatouille viršų aptepkite grietinės mišiniu. Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Iškepus patiekalui, sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo ratatouille viršų.
Dar 5 minutes pašaukite patiekalą į orkaitę. Tai puikus patiekalas vakarienei ar pietums be mėsos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
