Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukinijų nebekepu keptuvėje. Daržoves ruošiu tik taip: paprastai, greitai ir skaniai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ratatouille yra tradicinis prancūziškas troškintų daržovių patiekalas. Jį paprastai sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai, paprikos ir svogūnai. Daržovės supjaustomos apskritimais ir sudedamos į kepimo formą, jas kaitaliojant. Tada jos pagardinamos prieskoniais, žolelėmis ir česnakais, užpilamos pomidorų padažu ir kepamos, kol bus paruoštos.

Ratatouille su cukinijomis gaunasi ypač minkštas ir sultingas

.

Cukinija patiekalui suteikia papildomo minkštumo ir saldumo. Kad skonis būtų intensyvesnis, galima pridėti Provanso žolelių, bazilikų arba rozmarinų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
  • baklažanas – 1 vnt;
  • pomidorai – 4 vnt;
  • grietinė – 4 šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • krapai – 15 g;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sūris – 50 g.

Ratatouille su cukinija paruošimas:

Supjaustykite cukiniją, baklažaną, pomidorą apvaliomis 8 mm storio plokštelėmis. Dubenyje sumaišykite grietinę ir druską, įtrinkite česnako skilteles

. Supjaustykite krapus, sudėkite į grietinę ir išmaišykite. Kiekvieną cukinijos, baklažano ir pomidoro griežinėlį patepkite grietinės mišiniu, išdėliokite ratu ant kepimo formos dugno.

Prieš tai formą patepkite augaliniu aliejumi

Rekomenduojame:  Vietoj dešros ant sumuštinių: skanu ir sveika. Nuostabios duonos užtepėlės receptas

.

Viduryje taip pat ratu išdėliokite užklotus daržovių apskritimus, išteptus grietine.

Кабачки на сковороде больше не жарю. Овощи готовлю только так: просто, быстро и вкусно

Ratatouille viršų aptepkite grietinės mišiniu. Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Iškepus patiekalui, sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo ratatouille viršų.

Кабачки на сковороде больше не жарю. Овощи готовлю только так: просто, быстро и вкусно

Кабачки на сковороде больше не жарю. Овощи готовлю только так: просто, быстро и вкусно

Dar 5 minutes pašaukite patiekalą į orkaitę. Tai puikus patiekalas vakarienei ar pietums be mėsos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *