Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukinijų lazdelės: traškios kaip traškučiai, bet be aliejaus! Kepti orkaitėje – sveika ir skanu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Traškios cukinijų lazdelės iš orkaitės – lengva, aromatinga ir sveika įprastų užkandžių alternatyva. Šiame paprastame, bet elegantiškame patiekale natūralus jaunų cukinijų šviežumas derinamas su apetitą žadinančia traškia plutele, pagaminta be lašo papildomo aliejaus.

Apvoliotos kvapnioje duonelėje su sūriu, prieskoniais ir žolelėmis, cukinijos virsta aukso spalvos lazdelėmis, pasižyminčiomis ryškiu skoniu ir kontrastinga tekstūra: išorė traški, o vidus sultingas.

Kepimas orkaitėje leidžia išsaugoti maksimalią naudą ir patiekalas tampa lengvas, o valgant nesijaučia sunkumo jausmo. Tinka ir greitai užkandžiauti, ir kaip garnyras ar užkandis šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: cukinijos – 2 vnt;
  • Druska – ⅔ šaukštelio druskos;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Duonos džiūvėsėliai – 4 valg;
  • Maltas česnakas – 1 valgomasis šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • maltos paprikos – 1 šaukštelis;
  • raudonėlis – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 2 valg. šaukštai.
  • Kietasis sūris – 70 g.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 4 šaukštai;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • krapų – pora šakelių.

Cukinijų lazdelių paruošimas:

Cukinijas supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, pasūdykite ir palikite 10 min.

Rekomenduojame:  Tešla pyragams su bet kokiu įdaru. Sėkmingas receptas: kepti arba kepti orkaitėje

Džiūvėsėliams sumaišykite maltą česnaką, juoduosius pipirus, papriką ir raudonėlį su džiūvėsėliais

.

Taip pat į džiūvėsėlius sutarkuokite kietąjį sūrį smulkia tarka.

Кабачковые палочки: хрустят как чипсы, но без масла! Готовятся в духовке - полезно и вкусно

Atskirai įmuškite kiaušinius. Nusausinkite cukinijų skysčio perteklių

. Sudėkite cukinijų gabalėlius į indą, pabarstykite miltais, uždenkite dangčiu ir pakratykite. Taip cukinijos greičiau pasidengs miltais.

Кабачковые палочки: хрустят как чипсы, но без масла! Готовятся в духовке - полезно и вкусно

Panardinkite cukinijų gabalėlius į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Кабачковые палочки: хрустят как чипсы, но без масла! Готовятся в духовке - полезно и вкусно

Cukinijų lazdeles kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Кабачковые палочки: хрустят как чипсы, но без масла! Готовятся в духовке - полезно и вкусно

Padažui krapus susmulkinkite, supilkite į grietinę. Česnako skilteles per spaudiklį įspauskite į grietinę.

Šį patiekalą mėgsta net tie, kurie yra abejingi cukinijoms. Kartu su padažu cukinijų lazdelės sudaro skanų duetą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *