Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
Cukinijos – 400 g
Malta vištiena – 300 g
Svogūnas – 1 vnt.
Morka – 1 vnt.
Neriebus sūris – 100 g
Natūralus jogurtas – 4 valg. šaukštai
Kiaušinis – 1 vnt.
Pomidorų pasta – 1 valg. šaukštas
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite maltą vištieną, smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite apie 3 minutes, nuolat maišydami. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
Pusę cukinijos griežinėlių sudėkite į ugniai atsparų indą plokščiu dugnu.
Ant cukinijų dėkite pusę apkepto faršo.
Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinį su jogurtu ir druska.
Ant faršo užpilkite pusę kiaušinių-jogurto mišinio. Tada pakartokite visus sluoksniavimus.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Kai cukinija suminkštės, o sūris apskrus, galite ją išimti iš orkaitės.
Lazanija paruošta, patiekite karštą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
