Sekite mus Facebook'e!
Cukinija yra universali daržovė, iš kurios galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų.
Pavyzdžiui, Europoje galima rasti cukinijų troškinio su daržovėmis. Tai lengvas ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas vakarienei. Cukinija troškinama kartu su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, svogūnais, pomidorais ir paprikomis. Pabaigoje įdedama žolelių ir prieskonių
. NVS šalyse yra išrasti cukinijų ikrai. Tai klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Cukinijų ikrai ruošiami iš keptų cukinijų, svogūnų, morkų ir pomidorų pastos. Ikrai pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, taip pat yra vitaminų ir mineralų šaltinis.
Yra ir įdarytų cukinijų
.
Įdarytos cukinijos gali būti įdarytos įvairiais įdarais: mėsa, ryžiais, daržovėmis ar net varške.
Paruoškime įdarytas cukinijų laivelius
.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 3 vnt;
- Vištienos įdaras – 500 g;
- svogūnai – 200 g;
- Raudonoji saldžioji paprika – 1 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Mėsos prieskoniai – 1 šaukštelis;
- česnakas – 2 vnt;
- krapai – 20 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Kiekvieną cukiniją išilgai perpjaukite į dvi dalis, išimkite vidinę daržovės dalį. Smulkiai supjaustykite minkštimą, taip pat susmulkinkite svogūną ir raudonąją papriką
. Į faršą sudėkite cukinijų minkštimą, svogūną, papriką, įberkite druskos ir mėsos prieskonių. Susmulkinkite česnaką ir krapus, įmaišykite į faršą
. Įdarykite cukiniją malta mėsa ir daržovėmis. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, įdėkite cukiniją. Įdarytas cukinijas kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 min.

Rezultatas – gauname gardžias sultingas įdarytas cukinijas. Tai geras variantas vasaros vakarienei.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


