Sekite mus Facebook'e!
Daržovių kotletai gali būti svarbių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulų, šaltinis. Juose mažai riebalų ir kalorijų, todėl jie yra geras pasirinkimas žmonėms, stebintiems savo svorį
. Kotletuose naudojamose daržovėse, pavyzdžiui, morkose, bulvėse, žiediniuose kopūstuose ar cukinijose, gausu vitaminų A, C ir K, taip pat mineralų, pavyzdžiui, kalio ir magnio. Juose taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios gerina virškinimą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje
. Tačiau verta prisiminti, kad daržovių kotletų nauda priklauso nuo naudojamų ingredientų ir paruošimo būdo.
Geriausia rinktis šviežias daržoves, kepant nepadauginti aliejaus, nepiktnaudžiauti druska ir prieskoniais.
Paruoškime cukinijų kotletus
Ingredients:
- cukinijos – 3 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- Avižiniai dribsniai – 4 valg;
- kietasis sūris – 120 g;
- Bulvės – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 2 valg;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- česnako – 2 skiltelės;
- Paprika;
- Druska;
- Agurkas – 1 vnt.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Jei norite, cukiniją galite nulupti iš anksto.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, morkas sutarkuokite atskirai. Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių
. Į cukinijų masę sudėkite morkas, sūrį, įmuškite kiaušinius. Į masę sutarkuokite bulves, česnaką sutarkuokite smulkia tarka
. Į masę įberkite itališkų prieskoninių žolelių, pasirinktinai rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų.
Susmulkinkite
prieskonines žoleles
– petražoles ir krapus, supilkite jas kartu su avižiniais dribsniais į masę ir gerai išmaišykite
.
Palikite mišinį 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų
. Iš mišinio suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.
Dėkite kotletukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius
.
Padažui majonezą sumaišykite su grietine, druska ir paprika, česnako skilteles išspauskite per presą. Agurkus įtrinkite į padažą ir išmaišykite.
Cukinijų kotletukus rekomenduojama patiekti su padažu. Taip jie išeis dar skanesni.
