Sekite mus Facebook'e!
Kadangi cukinijų visada būna daug, šį nuostabų žiemos užkandį galite pasigaminti kiekvienais metais. Salotos gaunasi labai panašios į kebabus, tik iš cukinijų.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
- cukinijų, 2 kg;
- svogūno, 2 – 3 vnt;
- česnako, 6 skiltelių;
- kebabų prieskonių, 1 pakelis;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 2 šaukštai;
- actas, 9 %, 50 ml;
- pipirų, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 50 ml.
Gaminimo procesas
Cukiniją supjaustykite apskritimais ir apkepkite iki auksinės spalvos augaliniame aliejuje. Galite sumaišyti su aliejumi ir kepti ant sausos keptuvės, kad užkandis gautųsi ne per daug riebus.
Svogūnus supjaustykite dideliais pusžiedžiais
. Atvėsusią cukiniją sumaišykite su svogūnais, sudėkite tarkuotą česnaką
.
Pastarųjų geriau įdėti daugiau, 1 – 1,5 galvutės
. Įberti kebabui skirtų prieskonių, druskos ir cukraus, pipirų arba pipirų mišinio, kitų prieskonių, smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių,
išmaišyti. Supilti actą, išmaišyti
.
Ant viršaus uždėkite lenktinį ir palikite šaldytuve per naktį
. Išdėliokite cukinijas į stiklainius, užspauskite ir užpilkite marinatu, uždenkite dangteliais.
Dėkite į puodą ant rankšluosčio, stiklainių pečius užpilkite vandeniu
. 15 min. sterilizuokite užvirus
. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius, uždenkite, kol atvės.
Užkandą laikykite sandėliuke arba rūsyje.
Labai apetitiškas ir kvapnus užkandis, kuris patiekiamas šaltas. Tačiau salotas taip pat galite naudoti troškiniui, tada daržovės gaunasi labai originalios ir skanios.
