Sekite mus Facebook'e!
Cukinija yra populiari daržovė, turinti daug naudingų savybių.
100 g cukinijos turi tik apie 20-25 kcal, todėl yra dietinis produktas. Ji ypač naudinga žmonėms, kurie stebi savo svorį arba turi virškinimo problemų. Cukiniją
taip pat sudaro 90-95 % vandens, kuris padeda palaikyti vandens balansą organizme ir padeda normalizuoti virškinimą. Cukinijoje
yra vitaminų A, C, E, K, B6 ir mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, magnis, fosforas, geležis ir kt. Šios medžiagos būtinos sveikatai palaikyti ir normaliai organizmo veiklai.
Papasakosime, kaip pasigaminti cukinijų iš cukinijų ryžių blynelius ir blynelius
. cukinijų blyneliai
Ingredients:
- ryžiai – 100 g;
- cukinijos – 2 vnt;
- svogūnas – ½ vnt;
- kiaušinis – vnt;
- čederio sūris – 50 g;
- miltai – 30 g.
Cukinijų blynų paruošimas:
Ryžius nuplaukite ir išvirkite, kol suminkštės. Nulupkite cukiniją, pašalinkite kotelius ir sutarkuokite stambia tarka
. Iš cukinijos išspauskite skysčio perteklių. Stambiai sutarkuokite svogūną ir sūrį ir sudėkite į cukiniją. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite ryžius ir miltus, įberkite druskos
. Visus ingredientus sumaišykite, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite nedideles tortilijas iš cukinijų masės, kol paruduos iš abiejų pusių.

Gaunasi gardūs cukinijų draniki.

Juos rekomenduojama patiekti su grietine.
Cukinijų blyneliai
Ingredients:
- cukinijos – 2 vnt;
- kiaušinis – vnt;
- pienas – 400 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- alyvuogių aliejaus – 100 ml;
- raugo – 4 g;
- petražolių – 5 lapai;
- miltai – 250 g;
- raudonoji aštrioji paprika – 50 g.
Cukinijų blynų paruošimas:
Nulupkite cukiniją nuo žievelės, sutarkuokite stambia tarka. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, druska, vandeniu (200 ml), alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Įmaišykite cukinijų masę ir prieš tai susmulkintas petražoles
.
Suberkite kepimo miltelius, dalimis suberkite miltus ir užminkykite tešlą
. Į tešlą supilkite raudonąją aštriąją papriką ir išmaišykite. Keptuvėje ant plono augalinio aliejaus sluoksnio kepkite blynelius iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Iškepus kiekvieną blyną galima aptepti sviestu. Tai puikus klasikinių blynų pakaitalas.
