Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų paplotėliai su bulvėmis – paprastas, bet stebėtinai skanus patiekalas, kuriame dera jaunų cukinijų švelnumas ir bulvių minkštumas. Šis derinys lemia, kad bulvytės yra ir minkštos, ir tankios, su apetitą keliančia auksine plutele ir sultingu viduriu. Cukinija
suteikia bulvytėms lengvumo, gaivumo ir drėgmės, o bulvės – sodrumo ir gerai pažįstamo pagrindo, todėl patiekalas tampa ypač sotus ir kvapnus
. Kepimo metu daržovės perduoda viena kitai savo skonį ir kartu su česnakų, žolelių ar svogūnų aromatais sukuria jaukią namų atmosferą.
Šios bulvytės tinka ir karštos, ir šaltos, su šaukštu grietinės ar padažo, tinka tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei – pažįstamas, nebrangus, gyvo ir sodraus skonio patiekalas.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: bulvės – 3 vnt;
- cukinija – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušinis – 3 vnt;
- miltai – 3 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sūris – 70 g.
Cukinijų ir bulvių paplotėlių paruošimas:
Cukiniją ir bulves sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į bendrą dubenį, pasūdykite. Cukinijų ir bulvių mišinį palikite 10 min.
Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Į cukinijų ir bulvių mišinį sudėkite svogūną, druską, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį ir išmaišykite
. Į cukinijų ir bulvių mišinį supilkite miltus ir užminkykite daržovių tešlą
.
Atskirai įmuškite porą kiaušinių su druska.
Į keptuvę nedidelėmis porcijomis pilkite daržovių tešlą. Šaukštu padarykite nedideles duobutes
. Sutarkuokite sūrį ir sudėkite jį į duobutes, tada į jas įpilkite šiek tiek plakto kiaušinio.
Įdarą uždenkite tešla ir kepkite bulvytes, kol iš abiejų pusių apskrus.
Lėkštėms galima naudoti grietinės, paprikos, česnakų ir žaliųjų svogūnų mišinį.
Gausite neįprastą skanų cukinijų ir bulvių patiekalą.
