Sekite mus Facebook'e!
Kepta cukinija su sūriu – lengvas, aromatingas ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniams stalams. Dėl švelnios tekstūros ir švelnaus skonio cukinijos puikiai dera su lydytu sūriu, sukurdamos harmoningą gaivumo ir sodrumo tandemą.
Iškepusios cukinijos tampa minkštos, bet išlaiko formą, o sūris suformuoja gardžią auksinę plutelę, pripildydamas patiekalą tampraus, kreminio švelnumo.
Receptui galite naudoti įvairių rūšių sūrį – nuo klasikinio kietojo sūrio iki mocarelos ar suluguni, taip pat galite pridėti česnakų, žolelių, pomidorų ar prieskonių, kad pagerintumėte skonį.
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 2 vnt;
- kietasis sūris – 130 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- majonezas – 2 šaukštai;
- druskos – 1,5 šaukštelio.
Keptų cukinijų paruošimas:
Supjaustykite cukiniją 1,5 cm storio apskritimais, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Cukinijų žiedus virkite ne ilgiau kaip 3 minutes, tada sudėkite į sietelį
. Svarbu, kad iš cukinijų išsiskirtų visas skystis. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, česnako skilteles susmulkinkite smulkia tarka
. Į sūrį ir česnaką sudėkite majonezą, išmaišykite. Pergamentu išklotą kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir
sudėkite ant jos cukinijų apskritimus.
Ant apskritimų sudėkite įdarą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Keptos cukinijos su sūriu – puikus būdas paįvairinti vasaros valgiaraštį, padaryti jį skanų ir sveiką, ypač kai norisi ko nors lengvo, bet sotaus. Tai puikus užkandis vasaros atostogų stalui.
