Sekite mus Facebook'e!
Kepta cukinija su sūriu ir kumpiu – apetitiškas, sotus ir kartu lengvas patiekalas, kuriame dera vasariškos daržovės švelnumas, sūrio sodrumas ir pikantiškas kumpio skonis. Iki minkštumo ir auksinės plutelės iškeptos cukinijos tampa puikiu įdaru, o derinys su tirštu lydytu sūriu ir kvapniu kumpiu paprastą patiekalą paverčia visaverčiu karštu užkandžiu ar net lengvais pietumis.
Šis receptas ypač populiarus šiltuoju metų laiku, kai cukinijos yra sultingos, jaunos, plona odele ir beveik be sėklų. Jos puikiai sugeria įdaro ir sviesto skonį, tačiau išlieka minkštos.
Sūris suteikia patiekalui kreminę tekstūrą ir tempimo akcentą, o kumpis – mėsos skonį, kuris atsveria daržovių šviežumą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: cukinija – 1 vnt;
- kumpio – 1 vnt;
- Mozzarella sūris;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 100 g;
- Duonos trupiniai – 100 g.
Keptų cukinijų su sūriu ir kumpiu paruošimas:
Supjaustykite cukiniją plonomis plokštelėmis, panašiai supjaustykite sūrį ir kumpį. Ant dalies cukinijų plokštelių dėkite kumpį ir sūrį.
Likusiomis cukinijų plokštelėmis uždenkite įdarą ir padarykite savotišką sumuštinį.
Cukinijų, sūrio ir kumpio sumuštinius pamirkykite miltuose, tada plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite cukinijų sumuštinius iš abiejų pusių, kol paruduos
.
Šį patiekalą lengva pritaikyti prie įvairių skonių. Galite naudoti rūkytą, virtą ar žalią kumpį arba rinktis tam tikros rūšies sūrį.
