Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai būna minkšti ir švelnūs, net kitą dieną juos galima pašildyti nekaitinant. Žinoma, jei jie taip ilgai išbūna.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
- miltų, 500 g;
- verdančio vandens, 300 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- augalinio aliejaus, 2 šaukštai;
- maltos mėsos, 400 g;
- svogūnas, 200 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai.
Gaminimo procesas
Faršą pagardinkite smulkintu svogūnu, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.
Į verdantį vandenį suberkite druską, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Supilkite persijotus miltus ir iš pradžių mentele, o kai tik sušils, rankomis užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Padalykite tešlą į porcijinius gabalėlius ir kiekvieną gabalėlį iškočiokite į
plokštainį. Dėkite įdaro ir suformuokite čeburekus, gerai užspausdami kraštus.
Kepkite augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos.

Čeburekai bus tiesiog puikūs, prie jų nieko daugiau nereikia pridėti, jie tuoj pat iškeps.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


