Sekite mus Facebook'e!
Chačapuri yra unikalus patiekalas, seniai išrastas Gruzijoje. Netrukus plokštainis su sūriu ir varške tapo tradiciniu nacionaliniu gruzinų virtuvės pagrindu. Po trumpo laiko šis patiekalas pasiekė mūsų šalį ir visą pasaulį. Chačapuri greitai užkariavo žmoniją ir buvo pradėtas gaminti tiesiog visur
. Net profesionalūs prancūzų virėjai negalėjo pakartoti tradicinio gruzinų plokštainio sėkmės.
Gastronominis chačapuri fenomenas slypi ypatingoje gruzinų meilėje savo patiekalui. Jis ruošiamas tam tikru būdu pagal senovinius receptus. Visi chačapuri gaminimo niuansai iki galo nežinomi
. Mes tik pabandysime pakartoti šį skanų ir sotų gruzinišką patiekalą.
Chačapuri ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- vištos kiaušinis – 2 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- miltai – 450 g;
- kildinimo medžiaga – 10 g;
- sūris – 300 g.
Chačapuri paruošimas:
Išmaišykite kefyrą, vieną kiaušinį, druską ir cukrų iki vientisos masės. Į kefyro mišinį supilkite augalinį aliejų ir toliau maišykite produktus.
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite į kefyro
mišinį.
Rankomis išminkykite tešlą, kad susidarytų minkštas ir nelipnus gumulas
. 10 minučių palikite tešlą šiltai po maistine plėvele. Tuo tarpu sūrį susmulkinkite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu ir
iš šios masės padarykite 4 nedidelius gumuliukus.
Tešlą panašiai padalykite į 4 dalis, iškočiokite į 2 mm storio paplotėlius
.
Į plokščius pyragėlius sudėkite sūrio gabalėlius, suvyniokite į vidų ir gerai uždarykite.
Gautus paplotėlius susukite kočėlu, kad šiek tiek suplotų
. Kepkite
paplotėlius
sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol paruduos.
Nepamirškite chačapurių patepti sviestu, kad būtų skanesni.
Šie plokštainiai bus puikus tradicinio gruziniško patiekalo analogas.
