Sekite mus Facebook'e!
Paprasta, bazinė tešla, pagaminta iš vandens, leis jums pagaminti skanius, traškius čeburekus, kurie jums tikrai patiks, ir visada bus šis biudžetui draugiškas pasirinkimas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- miltai, 1 kg;
- vanduo, 650 ml;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- druskos, 1 arb. šaukštelis;
- malta mėsa, 700 g;
- svogūnas, 300 g;
- druska, pipirai, prieskoniai ir žolelės.
Virimo procesas
Persijokite miltus ir sumaišykite su druska.
Į didžiąją dalį miltų supilkite vandenį ir įpilkite augalinio aliejaus.
Minkykite tešlą, įberdami daugiau miltų pagal poreikį. Tešla turi būti labai minkšta ir elastinga. Šią tešlą taip pat galite naudoti koldūnams – ji iškočiojama plonai, neplyšta, gerai suspaudžiama ir neperkepa.
Uždenkite ir palikite 15 minučių.
Geriau naudoti įvairią maltą mėsą, kad įdaras būtų skanus ir sultingas.
Sudėkite tarkuotą arba smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus, prieskonius pagal skonį ir krapus. Išmaišykite. Jei mišinys sutirštėja, įpilkite šiek tiek ledinio vandens arba sultinio ir išmaišykite.
Tešlą padaliname į porcijas ir suformuojame rutuliukus.
Kiekvieną susukame į paplotėlį, dedame įdarą ir suformuojame čeburekus.

Kepkite augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Čeburekai tiesiog nuostabūs, įdaras labai sultingas ir minkštas, tešla minkšta, bet traškiais kraštais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


