Sekite mus Facebook'e!
Burokėlių
salotos yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik džiugina savo ryškia išvaizda, bet ir pasižymi puikiu skoniu bei daugybe naudingų savybių.
Burokėliai, pagrindinis salotų ingredientas, yra tikras vitaminų ir mineralų lobynas
.
Jame gausu B grupės vitaminų, vitamino C, folio rūgšties ir mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, magnis ir kalis.
Burokėlių salotas paruošti gana paprasta ir greita, todėl jos puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: Virtas burokėlis – 500 g;
- džiovintos slyvos – 80 g;
- graikiniai riešutai – 80 g;
- Sultenės – 60 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- citrinų sultys – 2 valg. šaukštai;
- Druska – žiupsnelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jei burokėliai nesaldūs, į juos galima įberti šaukštą cukraus. Taip pat sutarkuokite česnaką smulkia trintuve ir pridėkite prie burokėlių
. Slyvas supjaustykite pailgomis juostelėmis, graikinius riešutus susmulkinkite. Į burokėlius sudėkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus ir sultenes, supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos.
Visus komponentus sumaišykite, įpilkite citrinos sulčių. Taip pat sumaišykite salotas, palikite 15 min. pastovėti.
Gaunasi labai naudingos ir skanios burokėlių salotos. Pasirinktinai salotas galima pagardinti majonezu, tačiau norint išsaugoti naudą verta imtis naminio padažo varianto.
