Sekite mus Facebook'e!
Burokėlių ir pupelių salotos – ryškus ir maistingas patiekalas, kuriame dera turtingas skonis ir sveikos savybės. Dėl ryškių spalvų ir saldaus skonio burokėliai yra tikra gamtos dovana. Jame gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Pupelės, savo ruožtu, yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, todėl šis derinys yra ne tik skanus, bet ir sotus
. Šias salotas lengva paruošti ir jos gali būti puiki alternatyva tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Ryškios burokėlių spalvos greta baltų ir raudonų pupelių sukuria patrauklų vizualinį įspūdį.
Papasakosime, kaip greitai paruošti šias salotas
.
Ingredientai: 1:
- Burokėlis – 2 vnt;
- Pupelės – 100 g;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- petražolių – pora šakelių.
Padažo ingredientai:
- Ingredientai: augalinis nerafinuotas aliejus – 3 valg;
- citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – 2 skiltelės;
- Medus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – žiupsnelis.
Salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite arba iškepkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Į
burokėlius
suberkite
pupeles, į salotas suberkite graikinius riešutus
. Petražoles smulkiai sukapokite ir suberkite į likusius ingredientus. Česnaką išspaudžiame ir įdedame į salotas
. Patiekalą pagardiname druska, nerafinuotu aliejumi, citrinos sultimis, skoniui subalansuoti įdedame medaus. Visus ingredientus gerai išmaišome.
Jei burokėliai saldūs, medaus į receptą galite neįtraukti. Jei namuose medaus nėra, jį galima pakeisti cukrumi.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
