Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mano, kad tikrą girą galima pagaminti tik iš duonos. Visai ne. Ar žinote, kaip pasigaminti burokėlių girą? Saldu, gaivu, sveika – virškinimui, normaliam kraujospūdžiui ir vandens balansui. Gėrimas, kuris tikrai prigis šeimoje, vertinančioje tradicijas. Tiesą sakant, naminės burokėlių giros receptas yra vienas paprasčiausių. Jai pagaminti net nereikia mielių – viską padarys geros ruginės duonos riekė. Ir, žinoma, laiko, nes gira turi pastovėti ir fermentuotis. O kai gėrimas bus paruoštas, galite jį supilti į butelius ir padėti į šaldytuvą. Tik stenkitės juos atidaryti labai atsargiai.
10 PORCIJŲ INGREDIENTAI
10 Porcijus
Burokėliai 1 kg
Cukranendrių cukrus 100 g
Ruginė duona su kmynais 40 g
Druska 2 g
1 veiksmas
Norėdami namuose pasigaminti burokėlių giros, pirmiausia nulupkite ir sutarkuokite burokėlius ant rupios trintuvės.

2 veiksmas
Paruoškite švarų didelį stiklainį. Sudėkite į jį tarkuotus burokėlius.
3 veiksmas
Burokėlius pabarstykite cukranendrių cukrumi ir druska, užpilkite 2,5 litro šalto geriamojo vandens. Ant viršaus uždėkite duonos plutą.

4 žingsnis
Uždenkite stiklainį su preparatu servetėle ir palikite šiltoje vietoje 5 dienas.

5 veiksmas
Girai pritraukus, ją perkoškite ir laikykite šaldytuve iki patiekimo.

Naminis burokėlių giras ruošiamas tiek be mielių, tiek su jomis. 5 litrams vandens ir 1 kilogramui burokėlių reikės apie 10 g įprastų sausų, bet šviežių.
PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI
Naminė burokėlių gira geriama troškuliui numalšinti, bet jos galima dėti ir į barščius – tiesiogine prasme vieną stiklinę likus porai minučių iki jų paruošimo.
