Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Burokėlių gira namuose: neabejotinai tokios dar nebandėte

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių mano, kad tikrą girą galima pagaminti tik iš duonos. Visai ne. Ar žinote, kaip pasigaminti burokėlių girą? Saldu, gaivu, sveika – virškinimui, normaliam kraujospūdžiui ir vandens balansui. Gėrimas, kuris tikrai prigis šeimoje, vertinančioje tradicijas. Tiesą sakant, naminės burokėlių giros receptas yra vienas paprasčiausių. Jai pagaminti net nereikia mielių – viską padarys geros ruginės duonos riekė. Ir, žinoma, laiko, nes gira turi pastovėti ir fermentuotis. O kai gėrimas bus paruoštas, galite jį supilti į butelius ir padėti į šaldytuvą. Tik stenkitės juos atidaryti labai atsargiai.

10 PORCIJŲ INGREDIENTAI

10 Porcijus

Burokėliai 1 kg

Cukranendrių cukrus 100 g

Ruginė duona su kmynais 40 g

Druska 2 g

1 veiksmas

Norėdami namuose pasigaminti burokėlių giros, pirmiausia nulupkite ir sutarkuokite burokėlius ant rupios trintuvės.

2 veiksmas

Paruoškite švarų didelį stiklainį. Sudėkite į jį tarkuotus burokėlius.

3 veiksmas

Burokėlius pabarstykite cukranendrių cukrumi ir druska, užpilkite 2,5 litro šalto geriamojo vandens. Ant viršaus uždėkite duonos plutą.

4 žingsnis

Uždenkite stiklainį su preparatu servetėle ir palikite šiltoje vietoje 5 dienas.

Rekomenduojame:  Paimu 3 baklažanus ir šiek tiek maltos mėsos. Nuostabus baklažanų receptas pietums ar vakarienei

5 veiksmas

Girai pritraukus, ją perkoškite ir laikykite šaldytuve iki patiekimo.

Naminis burokėlių giras ruošiamas tiek be mielių, tiek su jomis. 5 litrams vandens ir 1 kilogramui burokėlių reikės apie 10 g įprastų sausų, bet šviežių.

PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI

Naminė burokėlių gira geriama troškuliui numalšinti, bet jos galima dėti ir į barščius – tiesiogine prasme vieną stiklinę likus porai minučių iki jų paruošimo. 

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.