Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Burnoje tirpstantis jogurtinis pyragas

Kartais žmogui būna ne visai patogu po sunkių, kreminių ir labai saldžių pyragų. Po jų gali atsirasti sunkumo jausmas ir pilnas skrandis. Dažnai nebloga mintis nuo sunkių desertų ir pyragų pailsėti su lengvesniais ir net kiek sveikesniais. Be to, lengvi tortai puikiai tiks vakarėliams ir vasaros dienoms.

Jogurtinis įdaras gana gaivus, šiame pyrage nėra šokolado ir nieko, kas gali ištirpti karštyje ir saulėje. Tuo pačiu šis receptas yra labai greitas ir paprastas, tad jei sulaukėte netikėto lankytojo, tai aiškus pasirinkimas numeris vienas.

Lengva, greitai pagaminama, iš ingredientų, kurie paprastai yra namuose ir palieka minimalią netvarką virtuvėje. Kartu jis turi tokį universalų skonį, kad prie jo prieiti gali kiekvienas nuo vaiko iki suaugusiojo, kuris vengia per saldžių užkandžių.

Norėdami paruošti tokį pyragą, jums reikia tik šių septynių ingredientų:

  • 2 kiaušiniai
  • 120 g cukraus pudros
  • 30 g kambario temperatūros sviesto
  • 250 ml gryno balto jogurto (galima pakeisti tokiu pat kiekiu natūralaus kefyro)
  • 300 g miltų
  • kepimo miltelių pakuotė
  • 100 g razinų (jei razinų nevalgote, žinoma, galite ir palikti)

Procedūrą galima apibendrinti šiais trumpais ir labai paprastais punktais:

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės, palaipsniui supilkite lydytą sviestą ir jogurtą. Dar kartą viską gerai išmaišykite.

Palaipsniui ir lėtai įmaišyti kepimo miltelius bei miltus ir vėl gerai išmaišyti. Jei ketinate į tešlą dėti razinų, dabar pats laikas jas dėti.

Trečiame žingsnyje tešlą supilkite į formą, kurioje kepsite pyragą. Kepame apie pusvalandį iki 170° įkaitintoje orkaitėje. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš orkaitės.

Jei užsinorėsite, pyrago viršų galite pabarstyti persijotu cukraus pudra ir viskas.

Kai pyragas atvės, galite tiesiog mėgautis lengvu skoniu, kuris tirpsta ant liežuvio.